Talenten DOS’46 wereldkampioen!

  • april 21, 2014

Afgelopen weekend speelden veel Dossers in Leeuwarden voor het wereldkampioenschap korfbal onder 19 jaar. De roodzwarten maakten deel uit van de districtsteams Noord en Oost (beide speelden buiten de competitie om), Oranje onder 19 jaar en Marokko onder 19 jaar. In totaal streden 13 landen om het kampioenschap.

Nederland wederom wereldkampioen
In een wedstrijd waarin de Belgen als eerste tot scoren wisten te komen, zagen duizend toeschouwers Oranje de finale winnen met 9-13.  Namens DOS’46 kwamen Max Malestein en Harjan Visscher (beide spelend in A1) uit voor Oranje onder 19 jaar. Harjan, die in de finale een basisplek had, wist op het hele toernooi 14 keer tot scoren te komen. Max kwam tijdens de finale in de slotminuten in het veld. Hij scoorde in totaal 3 doelpunten.

Marokko eindigt twaalfde
Jawad Essayah maakte dit jaar, als enige Nederlander, zijn debuut in het Marokkaans team. Onder leiding van André Kuipers speelden zij de laatste wedstrijd om de 11e en 12e plek. Tegen Roemenië wisten zij net niet te winnen: 3-4, wat inhield dat de 12e plek werd ingenomen door het Marokkaans team. Jawad wist 3 van de in totaal 28 doelpunten van Marokko te scoren. Eén daarvan scoorde hij tegen Oranje onder 19!

Noord
Harmen Tjeerdsma en Roger Hulzebosch wisten samen met teambegeleider Wim Heite en verzorger Bevan Lawson als districtsteam de beste resultaten te behalen. Alleen Duitsland was een maatje te groot voor Noord, de buren wisten met 7-8 te winnen.
Marieke Klaver (10 doelpunten) en Femke van Zwol (11 doelpunten) staan in het lijstje van vrouwelijke topscoorders van het toernooi.
Iris Hulzebosch en Julian Jobing waren beide goed voor 6 doelpunten, Latisha van Halen maakte er 5.

Oost
Naast alle talenten in Oranje onder 19, Marokko en Noord speelden Denice de Vries en Jesse de Jong voor Oost. Vooral Denice’ haar naam was vaak te horen na een doelpunt van Oost doordat zij 8 keer tot scoren kwam. Jesse was goed voor 3 doelpunten.

Alle uitslagen, foto’s en statistieken zijn te vinden op de website van u19KWC.