DOS’46 versterkt zich met Geertje Hoekstra

  • april 18, 2014

Jong Oranje-speelster Geertje Hoekstra speelt per ingang van volgend seizoen voor DOS’46. Dit heeft zij vrijdagavond aan de selectie van haar huidige club LDODK/AH Gorredijk bekendgemaakt.

De 21-jarige Hoekstra is bezig aan haar eerste seizoen bij LDODK/AH Gorredijk, dat zich in de zaal rechtstreeks heeft weten te handhaven in de Korfbal League. De inwoonster van Groningen kwam eerder op het hoogste niveau uit voor Nic./Alfa-college (Groningen) en heeft het korfballen geleerd bij Quick’21 (Oudega).

Hoekstra doorliep alle jeugdselecties van Oranje en maakt zich momenteel met Jong Oranje op voor het EK, dat in juli in het Tsjechische Olomouc gespeeld wordt. Bij DOS’46, komend zaalseizoen uitkomend in de Hoofdklasse A, treft de studente Rechten haar Jong Oranje-teamgenoten Loes Blacquière, Jelmer Jonker en Marco Zegwaard.

Doorslaggevend
Hoekstra over haar aanstaande overstap naar DOS’46: “Ik ben al een lange tijd op zoek naar het complete plaatje. Naar mijn weten houdt dit in dat je én op hoog niveau speelt en plezier hebt in het veld, maar ook naast het veld. DOS’46 is een club die mij altijd heeft aangesproken, maar dat heeft tot nu toe niet kunnen leiden tot een overstap. Dat de overstap nu wel een feit is heeft met veel dingen te maken. Doorslaggevend zijn de vele contacten die ik het afgelopen jaar bij DOS’46 heb gekregen.”

“Na gesprekken met DOS’46 denk ik dat ik mij hier op meerdere fronten goed kan ontwikkelen, in een jong team met een goede technische staf. Binnen DOS’46 is er veel ambitie om zeer binnenkort weer deel uit te maken van de Korfbal League. Ik kijk er naar uit om deel uit te maken van dat proces en hoop dat ik mijn steentje kan bijdragen.”

Geertje, veel plezier en succes gewenst bij DOS’46!