Puzzelspeurtocht geslaagd!

  • april 17, 2014

Woensdag gingen 28 kinderen uit de D- en E-teams vol enthousiasme op speurtocht door Nijeveen. Om 14.00 uur werd in de veldkantine het startsein gegeven. Verdeeld in zes groepen gingen ze op pad.

Onderweg speurden ze naar letters en kwamen allemaal opdrachten tegen. In de Karspelstraat moesten ze aangeven wat er op nummer 21 aan de muur hing. Een paar huizen verderop konden ze zo hoog mogelijk scoren met een bal in een grote emmer. Best lastig als je een korf aan een paal gewend bent. Vervolgens ging de route via Het Kerspel en het zwembad naar Bakkerij Strijker waar een pinguïn met jonkie de groepen opwachtte voor een overheerlijk ijsje.

Warme lentezon
Na de traktatie ging de tocht verder langs de Wel en door de wijk. Onderweg werden er allemaal vragen beantwoord en kwamen ze weer een opdracht tegen: zo snel mogelijk een puzzel maken. Een hele klus in de warme lentezon. In de speeltuin bij de molen werd het flesje AA dan ook met luid gejuich ontvangen. Vol energie vervolgden ze hun tocht. Via de molen en het Binnenveen kwamen ze bij de Lijsterstraat waar ze zittend op de grond in de korf probeerden te gooien. Hilariteit alom en petje af voor hoe er werd gescoord!

De middag eindigde weer in de kantine, waar de kids konden genieten van een lekker patatje. Terwijl de scores werden geteld, werd er nog snel even verstoppertje gespeeld, waarna de winnaars Naomi, Aniek Bouwknegt, Joanne en Evita door iedereen werden gefeliciteerd. Met hulp van verschillende moeders was het een geweldige middag. Bedankt allemaal voor jullie inzet!

De foto’s vindt u hier.

De creacie