Junioren DOS’46 landskampioen!

  • april 5, 2014

DOS’46 A1 is zaterdag in Ahoy Rotterdam landskampioen geworden! Terwijl in Nijeveen vele vrijwilligers de DOS’46-rommelmarkt in goede banen leidden, zagen de 200 meegereisde supporters hoe DOS’46 een maatje te groot was voor PKC/Hagero A1 en zo revanche nam voor de verloren finale van vorig jaar. Een verslag van de 20-25 overwinning!

DOS’46 A1 startte in de volgende opstelling:
Eerste aanval: Jesse de Jong, Jetze de Jong, Femke van Zwol, Iris Hulzebosch
Max Malestein, Harjan Visscher, Denice de Vries, Lisanne Koster

De goedgevulde supportersvakken van PKC/Hagero en DOS’46 – met in het laatstgenoemde vak onder andere burgemeester Westmaas en wethouder Koos de Vos – zagen hoe de Papendrechters uit een vrije bal de eerste voorsprong van de wedstrijd pakten. De 1-0 van Daphne Roelofs werd gepareerd door Jesse de Jong, die van afstand raak schoot. Via Harjan Visscher kwam DOS’46 voor het eerst op voorsprong, waarna Thom van der Rhee de Papendrechters weer op gelijke hoogte bracht (2-2).

Mede dankzij een enorm reboundoverwicht bij de heren kreeg DOS’46 grip op de wedstrijd en liep het uit naar 2-6. Behoudens twee benutte strafworpen van Iris Hulzebosch kwamen de Nijeveense treffers in de eerste helft allemaal uit handen van de heren. Drie minuten voor rust stond er een 7-12 stand op het scorebord, maar PKC/Hagero bracht in die slotminuten van de eerste helft de marge nog terug tot drie goals: 9-12.

Lucht
Na de hervatting deden de groenwitten met wat ze in de eerste helft geëindigd waren: tweemaal scoren (11-12). DOS’46 A1 was in de eerste helft dan de betere ploeg geweest, maar kreeg het nu de rekening gepresenteerd voor het niet doordrukken? Terwijl in Nijeveen de veiling aan de gang was, was het Denice de Vries die DOS’46 A1 met een afstandsschot weer wat meer lucht gaf. DOS’46 bleef in die eerste fase na rust aan de goede kant van de score en het was opvallend om te zien dat nu juist de Nijeveense dames op het scorebord verschenen. Dankzij goals van alle vier de dames leidde DOS’46 een kwartier voor tijd zelfs met 13-18. Toen Harjan Visscher met een afstandsschot ook nog eens de 13-19 liet aantekenen, was de wedstrijd zo goed als gespeeld.

Op 16-24 had DOS’46 de grootste voorsprong van de wedstrijd, waarna PKC/Hagero de score nog wat draaglijker maakte. In de slotfase kwam Sven van Erp binnen de lijnen voor Jetze de Jong om zijn welverdiende Ahoy-debuut te maken. Na het laatste fluitsignaal (20-25) van de uitstekend leidende scheidsrechter Rick Keus kleurde Ahoy rood, vielen de spelers en staf van DOS’46 elkaar in de armen en vierden de supporters op de tribune hun feestje.

Bordes
Op het bordes kregen spelers en staf een medaille omgehangen door KNKV-voorzitter Rob Meijer en Kees Vlietstra, bondscoach van Oranje onder 19. Vervolgens was het aan aanvoerster Lisanne Koster om de beker in ontvangst te nemen en deze vol trots aan het Nijeveense publiek te tonen. Na deze huldiging mengde het team zich onder de supporters om zich uitgebreid te laten feliciteren. Burgemeester Westmaas had nog een mooie verrassing voor de club in petto – in de vorm van een envelop met inhoud – waar de club erg blij mee is.

Na de grote finale tussen PKC/Hagero en TOP/Justlease.nl (20-21) ging de DOS’46-karavaan huiswaarts. Om 23.30 uur arriveerden de twee bussen met spelers en supporters bij sporthal De Eendacht, waar ze werden opgewacht door een grote groep Dossers, waarvan het merendeel de hele dag bij de rommelmarkt had geholpen. Begeleid door gezang en vuurwerk werd de beker meegenomen naar de sporthalkantine, waar interim-voorzitter Bert Baylé het team feliciteerde en hij de fantastische DOS’46-dag nog eens kort samenvatte. Vervolgens was het slotwoord aan Jan Wiegers en aanvoerster Lisanne Koster, waarna de overwinning goed verder werd gevierd.

Media
De fotoreportage van Herry Borrink vindt u  hier en u kunt de wedstrijd hier in z’n geheel terugkijken! De radio- en tv-bijdragen van RTV Drenthe vindt u hier en een sfeercompilatie van NLKorfbal vindt u hier. Onze Nieuw-Zeelandse fysiotherapeut Bevan Lawson heeft een blog geschreven over zijn kampioensbelevenissen. Voor overige bijdragen en artikelen adviseren we u om DOS’46- Twitter en –Facebook in de gaten te houden. Via deze media zal getracht worden zoveel mogelijk finale-informatie te delen.

Doelpunten DOS’46 A1

Harjan Visscher 6, Max Malestein 4, Denice de Vries 3, Femke van Zwol 3, Iris Hulzebosch 3, Jetze de Jong 3, Lisanne Koster 2, Jesse de Jong 1. Klik hier voor het scoreverloop.