‘Ik wil nu graag weten hoe het is om te winnen’

  • april 3, 2014

Zaterdag speelt DOS’46 A1 de juniorenfinale in Ahoy tegen PKC/Hagero A1. Een herhaling van vorig jaar voor Lisanne Koster, maar voor Harjan Visscher is het de eerste keer dat hij in Ahoy staat. Harjan is bezig aan zijn eerste seizoen bij DOS’46 en hij was degene die in de eerste kruisfinale tegen Fortuna/MHIR A1 maar liefst 13 keer tot scoren wist te komen. Lisanne mag dus op herhaling, dit jaar als aanvoerster. Jan Wiegers benoemde haar in het Dossertje al eens als iemand die haar spulletjes altijd op orde heeft. Sven Bentum sprak kort met beide spelers en vroeg ze hoe ze toeleven naar deze wedstrijd.

Lisanne. Voor de tweede keer in Ahoy. Vorig jaar met een heel ander team. Een droom die uitkomt?
Precies zoals verwacht antwoordt Lisanne meteen dat ze het niet had durven dromen. Twee jaar in Ahoy, terwijl ze vroeger altijd fanatiek stond aan te moedigen. Lisanne wil wel meer dit jaar. “Vorig jaar verloren. Ik weet wat het is om te verliezen in Ahoy, maar ik wil nu graag weten hoe het is om te winnen. We hebben er hard voor gewerkt dus dat hebben we ook zeker verdiend met het team.”

Zaterdag de finale. Hoe begin je de dag?
“Vroeg”, is het eerste wat in haar opkomt. “Om negen uur vertrekken we bij de sporthal, maar zaterdag begint niet anders dan normaal.” Op tijd opstaan vindt Lisanne belangrijk: “Ik heb een hekel aan haasten.”

Het is nu je tweede keer, denk je dat de zenuwen minder zullen zijn?
Lisanne vertelt dat ze verwacht minder zenuwen te hebben dan vorig jaar. “Ik weet nu hoe het is om in Ahoy te spelen, maar het blijft apart en zal niet zo zijn als een normale competitiewedstrijd. Gelukkig kan ik goed met zenuwen omgaan.”

Wat ga je er aan doen om samen met je team te winnen?
“Niets anders als normaal, ik wil er voor zorgen dat ik mijn hoofd goed bij de wedstrijd houd. Als aanvoerder heb ik de taak om mijn teamgenoten te stimuleren om vol voor de winst te gaan.’”

Harjan, hoe bevalt je overstap naar DOS’46?
Harjan is positief. “Mijn overstap bevalt me goed en ik heb het hier erg naar mijn zin.” Als Harjan kijkt naar zijn persoonlijke ontwikkeling zegt hij: “De persoonlijke ontwikkeling op korfballend vlak gaat goed door de goede begeleiding vanuit de club.”

Wat waren je verwachtingen aan het begin van het seizoen?
“De verwachtingen aan het begin van het seizoen waren niet heel hoog. Iedereen wist dat we een sterke ploeg hadden, maar toch is het altijd wennen met nieuwe mensen. Ook als nieuweling kan het negatief uitpakken.” Harjan vult aan: “Tegen de verwachtingen in, maar zoals mijn doel was hebben we toch de kruisfinales en de finale gehaald.”

De eerste kruisfinale was je goed voor 13 doelpunten. Hoe deed je dat?!
“Zeg het maar”, zegt Harjan die even denkt dat hij naast een korfbalspecialist zit. “Dit seizoen heb ik wel vaker bewezen dat ik veel kon scoren. Deze wedstrijd zat alles mee en mijn vakgenoten gaven me het vertrouwen. Dat het publiek zo uitbundig en enthousiast is bewijst het toch echt: Eendracht maakt macht!”

Voorspelling?
“We gaan met de beker terug de bus in.”

Lisanne, Harjan en heel DOS’46 A1: veel succes gewenst in de finale!