DOS’46 A1 opnieuw naar Ahoy

  • maart 29, 2014

DOS’46 A1 speelt zaterdag 5 april – net als vorig seizoen – tegen PKC/Hagero A1 om het landskampioenschap in Ahoy Rotterdam! In Delft wonnen onze junioren zaterdagavond de derde kruisfinalewedstrijd van Fortuna/MHIR A1. De 150 meegereisde Nijeveense supporters zagen hoe de roodzwarte talenten de hele wedstrijd een voorsprong hadden en deze met succes verdedigden: 23-24.

Video: slotseconden.

DOS’46 A1 startte in een andere opstelling dan in de voorgaande twee kruisfinales (40-38 winst en 26-23 verlies), aangezien Jetze de Jong speelde in plaats van Sven van Erp. Het vaste trainersduo Jan Wiegers/Haralt Lucas was om werk-/vakantieredenen niet van de partij en daarom namen Roger en Daniël Hulzebosch plaats op de bank in de volgepakte Fortuna-hal. Nadat de confettiregen van Fortuna/MHIR was neergedaald waren het de DOS’46-talenten die uit de startblokken schoten. Na de 0-1 van Femke van Zwol en de 0-2 van Jesse de Jong liepen de roodzwarten uit naar een 2-7 voorsprong. Vervolgens nam Fortuna/MHIR een time-out en kwamen de Delftenaren gelijk tweemaal tot scoren.

Er ontspon zich een mooie en sportieve wedstrijd, waarin beide ploegen fraaie staaltjes korfbal lieten zien. Met name in de afronding waren de youngsters uit Delft en Nijeveen erg sterk. De eerste helft, die enkele korte blessurebehandelingen kende, werd afgesloten met een 12-15 stand. DOS’46 A1 had dan de gehele eerste helft een voorsprong gehad, maar in de rust was iedereen het erover eens dat het nog alle kanten op kon.

Momentum
Na de rust liet Max Malestein namens DOS’46 A1 het eerste doelpunt noteren, maar vervolgens had Fortuna/MHIR A1 – de kampioen van de Hoofdklasse B – het momentum. Met nog ruim een kwartier op de klok was de ploeg van Ed van der Steen en Niels van der Steuijt teruggekomen tot 18-19. Het Fortuna-publiek zweepte de thuisploeg aan om erop en erover te gaan, maar zover lieten de Nijeveners het niet komen. Iris Hulzebosch tekende de 18-20 aan, waarna Sven Bezemer de Nijeveense voorsprong weer liet slinken (19-20).

Met nog tien spannende minuten te spelen nam DOS’46 een time-out, waarna aanvoerster Lisanne Koster direct een door scheidsrechter Winters toegewezen strafworp benutte (19-21). Jord Bezemer bracht de Delftenaren dichterbij, waarna Jetze de Jong DOS’46 weer wat lucht gaf (20-22). Met nog vijf minuten te gaan zorgde Harjan Visscher voor 20-23. Zijn treffer werd beantwoord door Sven Bezemer (21-23), waarna de Hulzebosch-broers Marieke Klaver in het veld brachten voor Femke van Zwol.

Ongekend spannend
Klaver forceerde gelijk een strafworp (21-24) en met nog vier minuten op de klok vierden de DOS’46-supporters voorzichtig al hun feestje. Fortuna/MHIR kwam echter nog tweemaal tot scoren, waardoor het tot aan de laatste seconde ongekend spannend was. De ontlading was dan ook erg groot toen de tijd verstreken was en Winters voor het einde floot. Ahoy! De roodzwarte supporters, die zich de hele wedstrijd goed hadden laten horen, stormden het veld op om hun A1 te feliciteren met deze fantastische teamprestatie.

Zaterdag 5 april om 14.00 uur neemt DOS’46 A1 het op tegen PKC/Hagero A1, dat in twee kruisfinales DSC A1  van zich af wist te schudden. Lukt het de ploeg van Jan Wiegers en Haralt Lucas om revanche te nemen voor de verloren zaalfinale van vorig seizoen? Na de juniorenfinale spelen de senioren van Dalto en Fortuna/MHIR om de derde plek van Nederland, waarna TOP/Wereldtickets.nl en PKC/Hagero in de grote finale gaan uitmaken wie zich tot landskampioen mag kronen.