Terugblik op NK’s DOS’46 C1 en B1

  • maart 23, 2014

Voor DOS’46 C1 en B1 was het zaterdag 22 maart MATCHDAY! Op het Nederlands Kampioenschap in Enschede behaalde C1 een zevende plaats en in Alphen aan den Rijn reikte B1 tot een zesde plaats. Een korte terugblik.

DOS’46 C1 (klik hier voor een fotoreportage van Herry Borrink)

DeetosSnel C1 – DOS’46 C1
De eerste wedstrijd! Voor C1 en voor Jesse van der Linde in het bijzonder was het jammer dat Jesse juist op deze dag niet in actie kon komen, nadat hij zich enkele dagen voor het NK geblesseerd had aan zijn knie tijdens de gymles. Zulke dingen gebeuren nu eenmaal en vol goede moed begon C1 aan de wedstrijd tegen DeetosSnel C1. Onze talentjes  konden DeetosSnel in de beginfase nog behoorlijk bijbenen, maar konden daarna niet voorkomen dat de ploeg uit Dordrecht wegliep.  De 9-5 uitslag gaf de krachtsverhoudingen in het veld goed weer.

KCC C1 – DOS’46 C1
In deze gelijkopgaande wedstrijd had de ploeg van Lammita Bos en Youri Borrink tot de slotminuut kans op de overwinning, maar helaas werd juist in die beslissende fase het spel wat minder. Resultaat: een 10-9 nederlaag.

Vitesse (Ba) C1 – DOS’46 C1
In deze wedstrijd speelde C1 minder goed dan tijdens de eerste twee wedstrijden. Met enkele wissels probeerden Lammita en Youri het tij nog te keren, maar daarmee konden zij niet voorkomen dat hun ploeg een 4-2 nederlaag leed. Na deze drie nederlagen in de poulefase mocht C1 deze mooie dag afsluiten met een wedstrijd om de zevende plaats tegen de C1 van het ons zo welbekende PKC/Hagero.

PKC/Hagero C1 – DOS’46 C1
In deze leuke en spannende wedstrijd stond DOS’46 C1 vlak voor tijd met 6-5 voor, maar de Papendrechters kregen het in de slotseconden nog voor elkaar om te gelijkmaker te produceren. Verlengen dus! In deze extra laatste minuten van het toernooi liep C1 weg bij de groenwitten en dankzij de 10-8 overwinning mag het zich een jaar lang de nummer 7 van Nederland mag noemen. Een mooie opsteker en een fantastische afsluiting van een dag waarin dit team heel wat mooie ervaringen heeft opgedaan. Op het veld staat C1 met met dertien punten uit zeven wedstrijden bovenaan in de Hoofdklasse A en een tweede NK dit seizoen behoort dus zeker tot de mogelijkheden!

Kampioen van Nederland: Nieuwerkerk C1.

DOS’46 B1 (klik hier voor een fotopagina van dit NK)

Groen Geel B1- DOS’46 B1
Beide ploegen begonnen gespannen aan de eerste wedstrijd, maar vervolgens werd de spanning omgezet in goed spel. Helaas trok Groen Geel aan het langste eind en verloor DOS’46 B1 de wedstrijd met 6-5.

PKC/Hagero B1 – DOS’46 B1 (Klik hier voor foto’s van deze wedstrijd)
DOS’46 B1 begon erg goed aan deze wedstrijd en haalde het niveau dat nodig was om het PKC/Hagero lastig te maken.  Het was DOS’46 dat in deze gelijkopgaande wedstrijd het voortouw nam, maar in de slotminuten liep het toch tegen een onnodige nederlaag aan: 10-9.

Nieuwerkerk/Trekvogels B1 – DOS’46 B1
Na twee onnodige nederlagen was DOS’46 B1 in deze wedstrijd vanaf de eerste minuut scherp en gebrand op een goed resultaat. Het team van Rick Wessel en Daniël Hulzebosch liet Nieuwerkerk/Trekvogels B1 direct merken dat er niets te halen viel in deze laatste poulewedstrijd. Eindstand: 6-9 voor DOS’46 B1.  Door deze overwinning hielden de roodzwarten zicht op de wedstrijd om de derde plek, maar helaas won Groen Geel de wedstrijd van PKC/Hagero, waardoor DOS’46 niets anders restte dan een wedstrijd om de vijfde plek.

KZ/Hiltex B1 – DOS’46 B1
Deze wedstrijd begon enkele minuten na de laatste poulewedstrijd en dat bleek te vroeg voor DOS’46 B1, dat amper tijd had gehad om bij te komen. DOS’46 B1 liep vanaf het eerste fluitsignaal achter de feiten aan en verloor deze wedstrijd, waarin ook de wisselspelers minuten hebben gemaakt, met 10-4. Resultaat: DOS’46 B1 is met opgeheven hoofd zesde van Nederland geworden.

Kampioen van Nederland: DeetosSnel B1.

Net als DOS’46 C1 kan ook B1 kan terugkijken op een fantastische dag. Met een beetje meer geluk hadden onze B’s aan het einde van de dag mogen strijden voor een topklassering, maar het team heeft goed spel vertoond en laten zien dat het tot de beste ploegen van Nederland behoort. Op het veld staat B1 zonder puntverlies bovenaan in de Hoofdklasse A en als het team hard blijft werken maakt het op een eventueel veld-NK zeker kans om hoge ogen te gooien.

Woord van dank
Naast de trainers, coaches en supporters willen het bestuur en de jeugdcommissie van DOS’46 ook enkele andere partijen bedanken  voor hun bijdrage aan deze mooie dag. Ten eerste een woord van dank aan de supportersvereniging en enkele sponsoren – die niet  bij naam genoemd willen worden – voor hun bijdrage aan het busvervoer. Verder een bedankje aan de kantinecommissie voor de ontvangst met patat en drinken in de kantine en aan Herry Borrink – één van onze twee gewaardeerde huisfotografen – voor de C1-foto’s. Ook zaterdag is weer gebleken dat DOS’46 niet voor niets in grote witte letters de slogan Eendracht maakt macht op het grote roodzwarte doek in de sporthal heeft hangen. Tot slot bedankt DOS’46 DOS-WK en KV Tempo voor hun gastvrijheid en de prima organisatie van de NK’s en – last but not least – feliciteren we Nieuwerkerk C1 en DeetosSnel B1 met de behaalde landstitel!