DOS’46 A1 wint waanzinnige eerste kruisfinale

  • maart 16, 2014

DOS’46 A1 heeft de eerste kruisfinale tegen Fortuna/MHIR A1 winnend afgesloten. Na twee keer dertig minuten stond er een 30-30 stand op het scorebord, waarna de thuisploeg in de twee keer vijf minuten verlenging aan het langste eind trok: 40-38.

Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Harkema was het al gauw duidelijk dat beide ploegen het vizier op scherp hadden. In de eerste helft was DOS’46 A1 de bovenliggende partij en het leek met een voorsprong de rust in te gaan, maar vlak voor de pauze wist Fortuna/MHIR nog twee keer te scoren waardoor beide ploegen met een 17-17 stand de kleedkamers van de goed gevulde Eendracht opzochten.

Voorsprong
Na de hervatting kwam DOS’46 direct op een voorsprong van twee punten, maar vervolgens was het Fortuna/MHIR dat de klok sloeg. Op de stand 23-27 bracht coach Jan Wiegers Jetze de Jong in het veld, om vlak erna ook Marieke Klaver binnen de lijnen te brengen. Klaver was direct verantwoordelijk voor de 25-27, waarna de in de tweede helft onhoudbare Harjan Visscher DOS’46 A1 weer langszij bracht. Tweemaal Femke van Zwol en nogmaals Harjan Visscher brachten het doelpuntentotaal in de slotminuten op dertig, maar ook de Delftenaren bleven maar raak schieten (30-30), waardoor een verlenging noodzakelijk was.

‘Wát een wedstrijd’, was de reactie van veel supporters toen ze na de reguliere speeltijd even tijd hadden om uit te blazen. Lisanne Koster en Harjan Visscher sloegen namens DOS’46 A1 gelijk een gaatje van twee punten, waarna Jetze de Jong, Harjan Visscher (tweemaal) Femke van Zwol en Max Malestein (in de zoemer) DOS’46 op een totaal van 37 treffers brachten. Bij Fortuna/MHIR A1 stokte de doelpuntenproductie iets, waardoor de stand na de eerste verlenging 37-33 was.

Feest
In de tweede helft van de verlenging was de wedstrijd gelopen na treffers van Jetze de Jong en Jesse de Jong. Met zijn dertiende treffer van de avond liet Harjan Visscher zijn ploeg de grens van veertig doelpunten aantikken. Fortuna/MHIR kwam van 40-34 nog terug tot 40-38, waarna scheidsrechter Harkema affloot, de thuisploeg feest kon vieren en de toeschouwers – (zowel offline als online) eindelijk op adem konden komen.

Zaterdag 22 maart spelen beide ploegen de return in Delft. Wint DOS’46 A1 deze wedstrijd, dan plaatst het zich voor de zaalfinale in Ahoy op 5 april. Gaat de winst naar Fortuna/MHIR A1, dan is een derde kruisfinalewedstrijd op zaterdag 29 maart (in Delft) noodzakelijk. Meer informatie over de komende kruisfinale verschijnt binnenkort op de site.

Klik HIER voor de wedstrijdfoto’s van DOS’46 A1 (en DOS’46 C2 en D2).
De beelden van de livestream vindt u HIER.