DOS’46 verslaat kampioen AW.DTV/e-senzaz.com

  • maart 2, 2014

DOS’46 is de zaalcompetitie geëindigd met een overwinning op AW.DTV/e-sensaz.com. Na een 8-11 ruststand waren de Nijeveners in Amsterdam met 20-22 te sterk voor de kampioen van de Hoofdklasse B.

DOS’46 startte in de volgende opstelling:
Aanval: Sven Jonker, Marco Zegwaard, Jiska Sinnema, Anique Steenbergen
Verdediging: Jelmer Jonker, Bastiaan Nijmeijer, Loes Blacquière, Nynke Sinnema

DOS’46, al uitgeschakeld voor de play-offs, begon scherp aan de wedstrijd en verzilverden met name de vrije bal heel goed. AW.DTV/e-senzaz.com schoot minder met scherp en via 2-7 en 5-10 gingen beide ploegen de kleedkamer in met een 8-11 ruststand. Zoals afgesproken bracht Van Gunst in de pauze Noël van der Honig voor Sven Jonker.

Met nog een kwartier te gaan stond de thuisploeg weer op gelijke hoogte (14-14), maar Marco Zegwaard (tweemaal), Jelmer Jonker en Bastiaan Nijmeijer tilden de stand binnen enkele minuten naar 14-18. AW.DTV kwam nog terug tot 18-20, maar Jelmer Jonker en Loes Blacquière gooiden het duel vervolgens in het slot (18-22). Eindstand 20-22.

AW.DTV/e-senzaz.com neemt het in de kruisfinales op tegen KCC/Delta Logistiek, terwijl SKF aantreedt tegen KVS/Maritiem. Voor DOS’46, als vierde geëindigd, wacht nu het restant van de veldcompetitie.

Doelpunten DOS’46
Jelmer Jonker (8), Marco Zegwaard (4), Sven Jonker (2), Loes Blacquiere (2), Nynke Sinnema (2), Bastiaan Nijmeijer (1), Noël van der Honig (1), Jiska Sinnema (1), Anique Steenbergen (1).