Voorbeschouwing DOS’46 – Unitas/Perspectief

  • februari 19, 2014

Zaterdagavond neemt DOS’46 het op tegen Unitas/Perspectief uit Harderwijk. Normaalgesproken is het de laatste thuiswedstrijd in sporthal De Eendracht voor de Nijeveners, maar door de theoretische kans die de rood-zwarten nog hebben op de play-offs, kan het ook maar zo zijn dat we nog een toetje krijgen dit zaalseizoen. De eerste confrontatie tussen beide ploegen, op 21 december j.l. in Harderwijk, eindigde na een 8-7 ruststand in een 21-20 overwinning voor de thuisploeg.

DOS’46 lijkt zich herpakt te hebben na een teleurstellende fase in december en januari. De laatste weken weet de ploeg van trainer-coach Herman van Gunst gelukkig weer wat winnen is. En na de 31 doelpunten van afgelopen weekend tegen KVA, zijn de verwachtingen van de supporters hooggespannen. Heeft DOS’46 haar scoringsdrift op pijl weten te houden deze week? Wordt het weer zo’n heerlijk avondje Eendracht? Wil ons vlaggenschip de theoretische kans op de play-offs blijven behouden dan moet er gewonnen worden zaterdagavond en dan nog is DOS’46 afhankelijk van SKF en Groen Geel.

Maar ook Unitas/Perspectief is er alles aan gelegen om met de punten naar huis te gaan. De Harderwijkers staan nipt boven de degradatiestreep en zullen dus alle zeilen willen bijzetten om zichzelf in veilige haven te spelen. Kortom een wedstrijd waarin beide ploegen zullen strijden voor wat ze waard zijn, en dat zijn voor de supporters toch vaak de krenten in de pap?!

De wedstrijdsponsor van zaterdagavond is Smit Giethoorn: alles voor een mooie dag in Giethoorn.

Naast DOS’46 – Unitas/Perspectief zijn er zaterdag meer korfbalwedstrijden in sporthal De Eendracht. En ook zitten hier een aantal ploegen tussen die nog strijden om de prijzen. Voor DOS’46 B1 staat de topper tegen mede-koploper Unitas/Perspectief B1 op het programma. Met nog twee wedstrijden te spelen, en drie ploegen bovenaan de ranglijst, is het ongemeen spannend in deze poule. Wie gaat zich plaatsen voor het NK? Ten slotte is ook onze A1 nog volop in de race voor de play-offs. De ploeg van trainer-coach Jan Wiegers staat momenteel tweede in de Hoofdklasse A en kan dit weekend het ticket voor de kruisfinales veilig stellen. Want zaterdag a.s. komt de nummer 3 KCC/Delta Logistiek A1 op bezoek en bij winst heeft DOS’46 A1 de ploeg uit Capelle aan den IJssel van zich afgeschud. Een ‘kat in ’t bakkie’ is het echter niet, want in de eerste confrontatie verloren onze talenten met 17-13. Genoeg redenen dus om een kijkje te komen nemen in De Eendracht!

Hier volgt een volledig overzicht van het programma van zaterdag 22 februari in sporthal De Eendracht:

12.30 uur: DOS’46 F2 – Forward F1 / DOS’46 F1 – Thrianta F1 / DOS’46 E4 – SIOS (W) E1

14.00 uur: DOS’46 B1 – Unitas/Perspectief B1

15.10 uur: DOS’46 A1 – KCC/Delta Logistiek A1

16.40 uur: DOS’46 3 – Nieuwerkerk 2

18.15 uur: DOS’46 2 – BEP 2

20.00 uur: DOS’46 1 – Unitas/Perspectief 1