Hulzebosch komend seizoen hoofdtrainer DOS’46

  • februari 16, 2014

Daniël Hulzebosch is met ingang van komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van DOS’46. Hulzebosch volgt Herman van Gunst op, die momenteel bezig is aan zijn derde seizoen bij de Hoofdklasser. Rick Wessel volgt Hulzebosch op als kartrekker van KID, de jeugdopleiding van DOS’46.

Daniël Hulzebosch (39) zal komend seizoen worden bijgestaan door Haralt Lucas (33), die de functie van assistent-coach op zich zal nemen. Roelof Koopmans (44) uit Havelte zal de training en coaching van het tweede team voor zijn rekening nemen. Met deze invulling kan een volgende stap gezet worden in de ambities en sportieve doelstellingen van DOS’46 om terug te keren naar de Korfbal League.

Voor oud-DOS’46 speler en -international Hulzebosch is het de tweede keer dat hij bij DOS’46 aan het hoofd komt te staan van de technische staf. Eerder wist de Nijevener zowel het landskampioenschap (2009) als het Europees kampioenschap (2010) te behalen met DOS’46. Na drie seizoenen hoofdcoach te zijn geweest werd Hulzebosch in 2011 opgevolgd door Herman van Gunst, van wie hij nu dus weer het stokje zal overnemen.

Jeugdopleiding
In 2013 is DOS’46 gestart met KID, de jeugdopleiding van de korfbalvereniging met als doel deze te versterken en te verbeteren. Hulzebosch heeft als hoofd Jeugdopleiding een goede basis gelegd van deze ambitie, wat onder andere geresulteerd heeft in clinicseries voor zowel eigen jeugdspelers als spelers van buiten de vereniging, en daarnaast het begeleiden van jeugdtrainers. Hulzebosch kan deze functie niet combineren met het hoofdtrainersschap. Hij gaat hierin dan ook opgevolgd worden door Rick Wessel (23). Wessel, momenteel uitkomend in het tweede team van DOS’46, is vanaf de start van KID actief betrokken geweest bij de activiteiten ervan. De uitdaging voor Wessel is om de basis van KID zoals die het afgelopen jaar is gelegd, verder uit te bouwen en de jeugdopleiding nog meer vorm te gaan geven.
De afgelopen maanden is hard gewerkt om binnen de gestelde kaders invulling te geven aan de technische staf van de selectie. Het bestuur is dan ook zeer content met de invulling van de trainersstaf voor de A-selectie, evenals de opvolging van Hulzebosch bij KID door Rick Wessel.