DOS’46 met ruime cijfers langs KVA

• februari 16, 2014

Voor eigen publiek heeft DOS’46 zaterdagavond een ruime overwinning geboekt op het laaggeklasseerde KVA. Met de 31-21 zege nam het team van Herman van Gunst revanche voor de nederlaag die DOS’46 eerder dit seizoen in Amstelveen leed.

DOS’46 startte in de volgende opstelling:
Aanval: Noël van der Honig, Marco Zegwaard, Jiska Sinnema en Maaike Steenbergen
Verdediging: Sven Jonker, Jelmer Jonker, Loes Blacquière en Nynke Sinnema

Onder toeziend oog van een speciale KID-delegatie was het de uitploeg die na het eerste fluitsignaal het heft in handen nam en via Dennis de Jong en Bart Mostard op 0-2 kwam. Met twee treffers trok Jelmer Jonker de stand gelijk, maar DOS’46 bleef in die beginfase achter de feiten aanlopen en na tien minuten was de stand 3-7. Op dat moment startte DOS’46 een inhaalrace en vijf minuten later hadden de Nijeveners voor het eerst een voorsprong. De ploeg van Herman van Gunst had wat meer grip op het opportunistische aanvalsspel van de nummer eennalaatst en zag de eigen schoten steeds meer goed vallen. Rust: 14-11.

Goede aanvallen
Direct na de hervatting liep DOS’46 weg bij de Amstelveners en op 18-11 was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. DOS’46 legde deze avond weer goede aanvallen op de mat, kwam via meerdere schijven tot scoren en liet het thuispubliek zien wat deze jonge ploeg in zijn mars heeft. Uitblinker van de avond was Jelmer Jonker, die zich zowel aanvallend als verdedigend wist te onderscheiden. Op de stand 20-12 kwam Anique Steenbergen in het veld voor Jiska Sinnema, terwijl KVA viermaal zou wisselen. DOS’46 bleef rustig doorscoren, liet verdedigend de teugels wat vieren en zo stond er bij het laatste fluitsignaal een 31-21 eindstand op het scorebord.

DOS’46 heeft na deze overwinning theoretisch nog een kans op het bereiken van de kruisfinales. Om deze Houdini-act te laten slagen zal het de laatste twee wedstrijden moeten winnen, moet SKF beide wedstrijden verliezen en ook Groen Geel nog een punt verspelen. DOS’46 speelt zaterdagavond 22 februari om 20.00 uur de thuiswedstrijd tegen Unitas Perspectief.