Talenten DOS’46 in actie tijdens interlands

  • februari 3, 2014

Afgelopen zondag vonden de traditionele korfbalinterlands plaats tussen Nederland en België in de verschillende leeftijdscategorieën. Namens DOS’46 Nijeveen waren verschillende spelers afgevaardigd voor Oranje. Voor Oranje <16 was Ilse Jobing, spelend in DOS’46 B1, geselecteerd. In Dordrecht moesten de youngsters al om 11.00 uur acteren. In een goed gevulde hal van DeetosSnel wist Nederland <16 met ruime cijfers te winnen van hun Belgische leeftijdsgenoten: 29-14. Helaas waren er voor Jobing geen speelminuten weggelegd.

Het Nederlands team <19 speelde een uitwedstrijd. In Kortrijk bonden zij de strijd aan met Belgie <19. Namens DOS’46 hadden Max Malestein en Harjan Visscher, beiden uitkomend voor DOS’46 A1, een basisplaats veroverd. Als vakgenoten wisten ze een mooie zege te behalen op de Rode Duivels: 28-19.

Daarnaast speelde Jong Oranje, met namens DOS’46 Loes Blacquière, Jelmer Jonker (beiden DOS’46 1) en Marco Zegwaard (DOS’46 2) ook hun interland tegen België in Dordrecht. Jong Oranje startte met Jonker in de basis en hij had met 3 doelpunten een belangrijk aandeel in de score. Tot 13-13, met nog vijf minuten op de klok, ging de wedstrijd gelijk op. Jonker sloeg in deze fase met twee doelpunten een belangrijk gaatje. Na een moeizame wedstrijd wisten de Nederlandse talenten uiteindelijk enigszins geflatteerd met 19-13 te winnen van Jong België. Blacquière en Zegwaard konden helaas niet op speelminuten rekenen in deze wedstrijd.

Na het interlandweekend kunnen de internationals van DOS’46 zich weer volledig gaan richten op de laatste weken van de zaalcompetitie, waar een aantal teams van DOS’46 nog volop meedoen om de prijzen.

Foto: Marco Spelten, korfbalfoto.nl