SKF – DOS'46 (26-27)

  • februari 1, 2014

Na enkele teleurstellende resultaten op rij had DOS’46 zaterdagavond 8 februari eindelijk weer reden tot juichen. In Veenendaal won de ploeg van Herman van Gunst met 26-27 van SKF, de nummer twee van de ranglijst.

Nadat DOS’46 A1 en 2 hun wedstrijden in Veenendaal al in winst hadden omgezet, startte de roodzwarte hoofdmacht in de volgende opstelling:
Aanval: Noël van der Honig, Marco Zegwaard, Maaike Steenbergen en Jiska Sinnema
Verdediging: Sven Jonker, Jelmer Jonker, Loes Blacquière en Nynke Sinnema

In een gelijk opgaande eerste helft was het DOS’46 dat tot 9-9 telkens aan de goede kant van de score zat. De Nijeveners zaten goed in de wedstrijd, werkten hard en kwamen over meerdere schijven tot scoren. DOS’46 kon echter niet voorkomen dat de thuisploeg enkele minuten voor het eerst op voorsprong kwam en met een 11-10 stand gingen beide ploegen de kleedkamer in.

Slechte fase
Vijf minuten na rust moest Noël van der Honig zich met een hamstringblessure laten vervangen door Bastiaan Nijmeijer. Het meegereisde Nijeveense publiek – waaronder enkele DOS’46 3-spelers en –speelsters, die in Scheveningen vanwege een defecte schotklok de uitwedstrijd tegen KVS/Maritiem 2 afgelast zagen worden – zag hoe DOS’46 langzaam maar zeker wegliep van de geelblauwen. Via 16-22 werd het 19-25, waarna DOS’46 een slechte fase kende. Waar de Nijeveners de korf niet wisten te vinden, bleef SKF rustig doorscoren en met nog enkele minuten op de klok had SKF de achterstand helemaal ongedaan gemaakt: 25-25.

Met zijn vijfde doelpunt zette topscorer Jelmer Jonker DOS’46 weer op voorsprong , maar zijn treffer werd gepareerd door een strafworp : 26-26. Dat was het sein voor Herman van Gunst om Marcel Koelma in de ploeg te brengen voor Marco Zegwaard. Koelma, die in het tweede al uit alle hoeken en standen raak schoot, zag dat zijn eerste twee schoten de korf net niet doorboorden.

Zinderende slotseconden
Tot grote vreugde van het Nijeveense publiek was ‘Koelma Hooligans’ bij zijn derde schot wel trefzeker: 26-27. Tijdens de zinderende slotseconden kwam DOS’46 goed weg toen het een schot uit de korf zag tollen en SKF daarna onzorgvuldig was in de passing. Na het laatste fluitsignaal vierde DOS’46 de zwaarbevochten overwinning uitgelaten met elkaar en de supporters.

Benieuwd naar het verslag vanuit  SKF-oogpunt? Klik hier.

DOS’46 heeft na elf wedstrijden twaalf punten en mag nog heel stilletjes dromen van een plekje in de kruisfinales. De formatie van Van Gunst neemt het zaterdagavond 15 februari in eigen huis op tegen KVA. De wedstrijd in sporthal De Eendracht start om 20.00 uur.