DOS’46 verliest in Wormer zicht op kruisfinales

  • januari 26, 2014

DOS’46 heeft zaterdagavond in een spannende wedstrijd met 25-23 verloren van Groen Geel. Door de nederlaag in Wormer heeft het team van Herman van Gunst zo goed als zeker geen kans meer op een plek in de kruisfinales.

DOS’46 startte in de volgende opstelling:
Aanval: Sven Jonker, Noël van der Honig, Maaike Steenbergen en Anique Steenbergen
Verdediging: Bastiaan Nijmeijer, Jelmer Jonker, Loes Blacquiere en Nynke Sinnema

DOS’46, dat de eerste twee wedstrijden van 2014 in een gelijkspel zag eindigen, begon goed tegen de nummer drie van de ranglijst, waarvan het thuis met 23-13 had gewonnen. De Nijeveners knalden uit de startblokken en liepen via 2-2 uit naar 2-6. Groen Geel knokte zich vervolgens terug in de wedstrijd en wist de achterstand te verkleinen, ook omdat  DOS’46 te geforceerd ging spelen. Via 6-10 en 10-12 gingen beide ploegen met een 13-13 ruststand de kleedkamers in.

Na rust ging  Groen Geel  verder waar het gebleven was en het kwam direct – voor het eerst in de wedstrijd – op een voorsprong van twee punten verschil. Via Maaike Steenbergen en Noel van der Honig trok een hard werkend DOS’46 de stand weer gelijk (15-15), maar vervolgens was het telkens de thuisploeg die  aan de goede kant van de score bleef. Het sloeg zelfs een gat van drie punten (21-18) en dat was voor Herman van Gunst het teken om Jiska Sinnema in de ploeg te brengen voor Nynke Sinnema. Met nog tien minuten te gaan (stand 22-19) kwam ook Jetze de Jong in het veld. Hij nam de plaats in van Sven Jonker.

Spanning
Jelmer Jonker (tweemaal) en Jetze de Jong tilden de stand naar 23-22 en  brachten daarmee de spanning helemaal terug in de wedstrijd, maar helaas voor de Nijeveners kwam de gelijkmaker er niet meer. Scheidsrechter Van der Linde floot af bij de stand 25-23. Topscorer aan de kant van DOS’46 was Jelmer Jonker met zeven treffers.

Na deze vierde nederlaag van het seizoen heeft DOS’46, dat het zaalseizoen zo flitsend begon, tien punten uit tien wedstrijden. Met nog vier wedstrijden te gaan kan het een plekje in de kruisfinales definitief verkeken. Het team zal alles op alles zetten om de competitie zo goed mogelijk af te sluiten en de blik op de toekomst te richten. Daarbij verdient dit jonge team zoals altijd de steun van het publiek. Zaterdagavond 8 februari neemt DOS’46 het in Veenendaal op tegen SKF, dat op de kruisfinales lijkt af te stevenen.  De wedstrijd in de SKF-hal begint om 19.30 uur.