Opnieuw teleurstellend gelijkspel voor DOS’46

  • januari 19, 2014

DOS’46 heeft zichzelf ook in de tweede wedstrijd van 2014 een slechte dienst bewezen in de race om een ticket voor de kruisfinales. In de Eendracht kwam de formatie van Herman van Gunst opnieuw niet verder dan een gelijkspel: tegen rode lantaardrager KV Wageningen werd het 19-19.

DOS’46 startte in de volgende opstelling:
Aanval: Sven Jonker, Noël van der Honig, Maaike Steenbergen en Anique Steenbergen
Verdediging: Bastiaan Nijmeijer, Jelmer Jonker, Loes Blacquiere en Ryanne van Gunst

Klik hier voor de foto’s van de wedstrijden van zaterdagavond.

Minuut stilte
De wedstrijd werd voorafgegaan door een indrukwekkende minuut stilte voor Arend Snijder, ons lid van verdienste die ons 27 december jongstleden ontvallen is. Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechten Gerritsen kwam DOS’46 op een 1-0 voorsprong door Maaike Steenbergen. Tot 3-2 had de thuisploeg het initiatief, maar daarna nam Wageningen, dat het moest doen zonder de geblesseerde topschutter Rik Brouwer, even het heft in handen.

Vanaf 4-6 kende DOS’46 vervolgens een sterke fase en met vijf treffers op rij wist het de stand naar 9-6 te tillen. Die marge van drie punten behield DOS’46 en met een 11-8 ruststand gingen beide ploegen de kleedkamer in. Vlak voor het zover was ontving Emiel Broenink nog een gele kaart, vanwege een natrappende beweging naar Sven Jonker.

Haperende afronding
Vlak na rust ontving ook de met scherp schietende Florian Gendrault een gele kaart – commentaar op de leiding – en verder was er op dat moment geen vuiltje aan de lucht voor DOS’46. Het liep uit naar 14-11, maar tot ontsteltenis van het thuispubliek stokte het vervolgens. DOS’46 toonde de hele wedstrijd veel inzet, maar het leek zonder vertrouwen te spelen. Dit resulteerde in veel fouten en een haperende afronding. Wageningen scoorde maar liefst zesmaal op rij, waardoor de Nijeveners ineens tegen een achterstand van drie punten aankeken.

Het sierde de thuisploeg dat het hard bleef werken en zichzelf terug in de wedstrijd wist te vechten. Sterker nog, met nog minder dan tien minuten op de klok maakte Jelmer Jonker de 18-17 voor DOS’46, dat inmiddels speelde met Jiska Sinnema in de plaats van Loes Blacquiere.

Slotseconden
Het thuispubliek in de matig gevulde Eendracht hoopte dat DOS’46 door zou drukken, maar het zag dat de roodzwarten niet in staat waren om erop en erover te gaan. DOS’46 creëerde ook in die slotfase uitstekende kansen voor zichzelf, maar bleef ze niet te benutten. Wageningen kwam terug tot 18-18 en het wist ook de 19-18 van Maaike Steenbergen te pareren. In de slotseconden loste Jelmer Jonker nog twee schoten, maar het leidde niet tot zijn vijfde en de winnende treffer: eindstand 19-19.

Met tien punten uit negen wedstrijden vindt DOS’46 zichzelf terug op de vierde plaats in de Hoofdklasse B. Een plek bij de eerste twee behoort nog tot de mogelijkheden, maar dan zullen de Nijeveners de resterende competitiewedstrijden in winst om moeten zetten. Een loodzware klus, maar geen onmogelijke. Komende zaterdagavond neemt DOS’46 het in Wormer op tegen Groen Geel, dat één plekje hoger op de ranglijst staat.

Scores DOS’46
Maaike Steenbergen 5, Jelmer Jonker 4, Sven Jonker 4, Ryanne van Gunst 3, Noel van der Honig 2, Loes Blacquiere 1.

Sponsoravond en Dosser van het jaar
Zaterdagavond organiseerde DOS’46 ook haar sponsoravond en tevens werd de groep die de kantine een metamorfose heeft gegeven verkozen tot Dosser van het jaar 2013. Over beide activiteiten leest u binnenkort meer. Hou onze website in de gaten!