Voorbeschouwing DOS’46 – Wageningen

  • januari 15, 2014

Zaterdagavond 18 januari staat voor DOS’46 de wedstrijd tegen Wageningen op het programma. Thuis in sporthal De Eendracht mogen de Nijeveners laten zien het korfballen nog niet verleerd te zijn. De laatste overwinning van DOS’46 in deze competitie dateert echter alweer van 7 december j.l. (thuis tegen SKF, 26-17) en dus wordt het tijd dat de rood-zwarte brigade van trainer-coach Herman van Gunst haar trouwe aanhang weer eens reden geeft tot juichen.

De eerste confrontatie dit seizoen tussen beide ploegen werd, in een doelpuntrijke wedstrijd, in het voordeel van DOS’46 beslist. De Nijeveners namen toen met een 29-33 overwinning de punten mee uit Wageningen. Nieuw jaar, nieuwe ronde en nieuwe kansen. Voor DOS’46 is er alles aan gelegen aansluiting te behouden met de bovenste plaatsen op de ranglijst, wil het nog aanspraak maken op de tickets voor de play-offs. Afgelopen weekend tegen SCO hadden de rood-zwarten veel moeite om tot scoren te komen getuige het magere aantal van 18 goals. Er is dus werk aan de winkel voor Van Gunst en de zijnen.

Voor Wageningen geldt dat het zich graag wil ontdoen van de rode lantaarn, nu het nummer laatst van de Hoofdklasse B is. Zeker is dat de formatie van trainer-coach Erik Wolsink het zal moeten stellen zonder de geblesseerde Rik Brouwer. Hij viel afgelopen weekend tegen SKF uit met een afgescheurde achillespees en zal langere tijd uit roulatie zijn. De sterkte van een team is vaak afhankelijk van de breedte van de selectie, en zo zal voor Wageningen moeten blijken of het verlies van Brouwer op te vangen is.

Kortom: een wedstrijd tussen twee ploegen waarvoor alleen de winst telt!

Wedstrijdsponsor is deze keer Autoschade Mulder uit Nijeveen. Tevens vindt zaterdagavond de jaarlijkse sponsoravond plaats. Alle sponsoren van DOS’46 hebben reeds een uitnodiging ontvangen om hierbij aanwezig te zijn.

Na de wedstrijd DOS’46 – Wageningen zal de ‘Dosser van het jaar’ bekend gemaakt worden. Wie wordt de opvolger van DOS’46 A1 (seizoen 2011-2012) dat vorig jaar met de titel aan de haal ging? In tegenstelling tot voorgaande jaren zijn er nu geen genomineerden maar kunt u bij het bestuur mensen aandragen die hier volgens u voor in aanmerking komen. Reacties graag naar secretaris@dos46.nl

Naast onze hoofdmacht spelen er zaterdag a.s. meerdere teams een thuiswedstrijd in De Eendracht. Hier volgt het spoorboekje:

09.45 uur: DOS’46 F2 – SCO F1 en DOS’46 E4 – Roreko E1

10.45 uur: DOS’46 E3 – DTG E1

11.45 uur: DOS’46 C1 – Unitas/Perspectief C1

12.45 uur: DOS’46 B1 – KVZ B1

13.50 uur: DOS’46 A2 – Nääs/Rigtersbleek A1

15.15 uur: DOS’46 A1 – LDODK/AH Gorredijk A1

16.45 uur: DOS’46 3 – HKV/Ons Eibernest 2

18.15 uur: DOS’46 2 – Wageningen 2

20.00 uur: DOS’46 1 – Wageningen 1

21.15 uur: DOS’46 4 – Oost-Arnhem 2