Puntendeling voor DOS’46 in derby tegen SCO

• januari 11, 2014

DOS’46 heeft de eerste competitiewedstrijd in het nieuwe jaar afgesloten met een gelijkspel. In sporthal De Oolde Steense in Wolvega werd het 18-18 in de doelpuntarme derby tegen SCO uit Oldeholtpade. DOS’46 dat als nummer vier van de Hoofdklasse B aan deze wedstrijd begon, lijkt hiermee nu al af te haken in de strijd om de bovenste twee plaatsen die recht geven op tickets voor de play-offs.

Bij DOS’46 startte Ryanne van Gunst in de basis op de plek van Nynke Sinnema (afwezigheid i.v.m. verplichte studiereis). Van Gunst vormde met Loes Blacquière en de gebroeders Sven en Jelmer Jonker de eerste verdediging. In de eerste aanval begonnen dit keer Noël van der Honig, Bastiaan Nijmeijer en de gezusters Anique en Maaike Steenbergen.

Gedurende de gehele eerste helft was het wedstrijdbeeld nagenoeg hetzelfde: het was SCO dat de leiding nam, waarna DOS’46 middels de gelijkmaker weer aanhaakte. Met een stand van 9-9 op het scorebord werd de rust bereikt en zochten beide ploegen de kleedkamer op.

Het was Sven Jonker die meteen na rust met twee doelpunten een klein gaatje wist te slaan in het voordeel van de Nijeveners: 9-11. DOS’46 mocht welgeteld tien minuten genieten van deze voorsprong voordat de Stellingwervers dit alweer teniet hadden gedaan: 13-12. En met nog 13 minuten op de klok keken de rood-zwarten zelfs tegen een 15-13 achterstand aan. Met nog 8 minuten te spelen bracht trainer/coach Herman van Gunst Marco Zegwaard voor Bastiaan Nijmeijer om meer aanvalskracht te genereren. De wissel resulteerde niet direct in doelpunten van Zegwaard maar wel in een 16-16 tussenstand die weer hoop gaf in de Nijeveense harten. De slotfase werd dus een spannende. DOS’46, dat inmiddels ook Jiska Sinnema binnen de lijnen had ten koste van Ryanne van Gunst, wist nog één keer op voorsprong te komen (17-18) maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een punt: 18-18 eindstand.