In memoriam: Frans de Kleijn

  • januari 7, 2014

Dit weekend bereikte ons het droevige bericht dat Frans de Kleijn, vader van oud-speelster Mirjam de Kleijn, op vrijdag 3 januari j.l. is overleden. De Sassenheimer Frans raakte betrokken bij DOS’46 toen Mirjam in 2005 de overstap maakte naar onze club. Nagenoeg alle thuiswedstrijden was hij, samen met zijn vrouw Rini, als trouwe supporter aanwezig. Vaak had hij dan z’n fotocamera mee, want fotograferen was een grote hobby van Frans. En zo legde hij vele mooie momenten van de ‘gouden generatie’ van DOS’46 vast. Na enige tijd nam Frans zelfs zitting in de sponsorcommissie, zijn clubliefde ging dus verder dan alleen toekijken vanaf de zijlijn. Frans en Rini genoten zelfs zo van hun bezoekjes aan Drenthe dat ze af en toe maanden achtereen kampeerden in onze mooie provincie. Dichtbij de natuur en dichtbij Mirjam. Toen Mirjam stopte met korfballen verdween Frans ook weer naar de achtergrond. De afgelopen maand liet zijn gezondheid hem in de steek en in zijn vertrouwde omgeving is hij afgelopen vrijdag, op 67-jarige leeftijd, ingeslapen.

DOS’46 is Frans zeer erkentelijk voor zijn bijdrage aan de sponsorcommissie en de foto’s die hij soms, belangeloos, beschikbaar stelde. We wensen Rini, Ewald, Mirjam en Per veel sterkte om dit enorme verlies te dragen.

Donderdag 9 januari wordt Frans naar zijn laatste rustplaats gebracht. Als club heeft DOS’46 een kaart hiervoor ontvangen. Alle DOSsers die hierbij aanwezig willen zijn kunnen deze kaart dan ook als uitnodiging beschouwen:

foto (5)     foto (4)

 

De foto van Frans, in omhelzing met Mirjam, is gemaakt door Albrecht Bijvank.