Derde plek voor Dossers Drenthe

  • januari 3, 2014

Na de Korfbal Challenge, waar enkele Dossers uitkwamen voor de selectieteams van Noord en Oost, was het vandaag tijd voor het Drie Provinciën Toernooi. Tien talenten van DOS’46 waren geselecteerd voor een selectieteam van Drenthe, dat het tijdens dit toernooi traditiegetrouw opneemt tegen de jeugd van Groningen en Friesland.

Voor Drenthe D waren Rosanne Tissingh, Jonas Bolding en Friso Kienstra actief. Dit team, dat werd gecoacht  door Jordy Wessel en Emiel Katoele, speelde gelijk tegen Groningen en verloor van Friesland. Hierdoor eindigden de Drentse D’s als derde,  terwijl Friesland het toernooi in deze leeftijdscategorie won.

Drenthe C – met Dian Louwrink, Silke Wolters, Luc Hulzebosch en Jorrit Meijer – eindigde het toernooi als tweede, na een overwinning op Groningen en een nederlaag tegen de uiteindelijke winnaar Friesland. Voor Drenthe B, met Ramon Karsten in de gelederen, gold hetzelfde scenario.

Alnie Deen en Martijs van Schie verdedigden de kleuren van Drenthe A. Hun team eindigde als derde na nederlagen tegen Friesland en de uiteindelijke winnaar Groningen.

Met overwinningen in drie van de vier leeftijdscategorieën mag Friesland zich de overall-winnaar van het Drie Provinciën Toernooi noemen. Groningen eindigde als tweede en Drenthe als derde. Voor alle kinderen geldt dat ze weer een leuke sportieve ervaring rijker zijn, op naar het restant van de competitie!

Foto’s van het toernooi zijn te spoedig te bekijken op korfbalfoto.nl