Korfbal Challenge: drie DOS’46-talenten in Oranje!

  • december 31, 2013

Na vier dagen korfbal in Topsportcentrum Rotterdam kan de balans worden opgemaakt van de Korfbal Challenge 2013. Hoe verging het onze talenten? Een overzicht, van jong naar oud:

<12
De talenten <12 kwamen op de eerste dag van de Talenten Challenge – vrijdag 27 december – in actie. Jildau de Haan kwam uit voor Noord <12 en na een overwinning op Oost, gelijkspel tegen Zuid-West, verlies tegen Noord-West en overwinning op Zuid eindigde haar team, dat werd gecoacht door Atte van Haastrecht en Anne Wiersma, op de tweede plaats. In deze leeftijdscategorie bleek Zuid-West het sterkste district te zijn.

<14
Een dag later vertegenwoordigde Sterre van Schie DOS’46 in Noord <14. Dit team van coaches Liena Hulzebosch en Michel Daling wist drie klinkende overwinningen te boeken en verloor alleen van Zuid-West, dat uiteindelijk ook het toernooi op zijn naam schreef.

<16
Tegelijk met de talenten <12 en <14 maakten de talenten <16 hun opwachting in Topsportcentrum Rotterdam. Ilse Jobing, Sandra Westenbrink, Jesse van der Linde en Kaj Raterman wonnen op vrijdag met Noord <16 van Engeland en Zuid, maar konden het niet bolwerken tegen Noord-West. Op de finaledag verloor het team van coaches Daniël Hulzebosch en Evert Frieswijk van latere toernooiwinnaar Zuid-West en België, waardoor het als vierde eindigde. Ilse Jobing werd door NLKorfbal al verkozen in het Team van de Challenge – dag 1 en op zaterdag kreeg ze helemaal goed nieuws te horen, aangezien ze door bondscoach Leon Simons definitief werd geselecteerd voor Oranje <16!

<19
Op zondag startten de talenten <19 aan hun twee dagen tellende toernooi. Iris Hulzebosch, Marieke Klaver, Femke van Zwol en Lotte Steenbergen vertegenwoordigden Noord <19, dat Marrit van Zwol wegens ziekte zag afhaken. Oost <19 telde de Dossers Jesse de Jong, Max Malestein en Harjan Visscher.

Noord <19, gecoacht door Roger Hulzebosch en Friso Boode, speelde op de eerste dag gelijk tegen Engeland en verloor van Zuid en Noord-West. Door op de tweede dag te winnen van België en Duitsland eindigde Noord <19 het toernooi als vijfde.

Het was Oost <19 dat ervoor zorgde dat Zuid-West niet ook in deze leeftijdscategorie de sterkste was. Het won op de eerste dag van België, Zuid-West en Duitsland en maakte het karwei maandag af door eerste te winnen van Zuid en vervolgens in een spannende finale opnieuw Zuid-West te kloppen. Harjan Visscher (NLKorfbal had voor de finale een interview met hem) en Max Malestein stonden in deze finale bij elkaar in het vak en speelden een goede wedstrijd, terwijl Jesse de Jong met een sterke invalbeurt ook een belangrijk aandeel in de overwinning had. Met zestien treffers liet Harjan Visscher zich kronen tot topscorer van het toernooi, hij werd door NLKorfbal gekozen in het Team van de Challenge – dag 4 en als klap op de vuurpijl werd hij samen met Max Malestein door bondscoach Kees Vlietstra geselecteerd voor Oranje <19! Overigens zijn beide heren al enigszins gewend aan het oranje shirt.   Max maakte vorig seizoen al deel uit van Oranje <19, terwijl Harjan toen nog uitkwam voor Oranje <16.

Talents
De Korfbal Challenge 2013, het hoofdtoernooi in Topsportcentrum Rotterdam, werd op vrijdagavond afgetrapt. De tweede wedstrijd van de avond ging tussen Blauw-Wit en de Talents (Jong Oranje). Bij de youngsters had Jelmer Jonker een basisplek, terwijl Marco Zegwaard na twintig minuten zijn opwachting maakte. Jetze de Jong zat op de bank, terwijl Loes Blacquière wegens ziekte niet in Rotterdam aanwezig was. Jonker scoorde viermaal en Zegwaard driemaal, maar het bleek niet genoeg voor de overwinning. Blauw-Wit scoorde in de verlenging de golden goal scoorde (26-25) en dus mochten de Talents na één wedstrijd alweer naar huis. Uiteindelijk wisten de Tulips van scheidend bondscoach Jan Sjouke van den Bos de Korfbal Challenge te winnen, door maandagavond in de finale PKC/Hagero te verslaan.

DOS’46 is trots op de Dossers die in Rotterdam hun opwachting hebben gemaakt en feliciteert Ilse, Harjan en Max met hun uitverkiezing voor Oranje!

DPT
Op vrijdag 3 januari 2014 vindt in sporthal De Hullen in Roden het Drie Provinciën Toernooi (DPT) plaats. Op dit toernooi wordt er tussen de drie noordelijke provincies gestreden in verschillende leeftijdscategorieën. Namens DOS’46 komen de volgende jeugdleden in actie voor Drenthe:

Rosanne Tissingh, Jonas Bolding, Friso Kienstra (Drenthe D), Dian Louwrink, Silke Wolters, Luc Hulzebosch, Jorrit Meijer (Drenthe C), Ramon Karsten (Drenthe B) en Alnie Deen en Martijs van Schie (Drenthe A). Allen veel succes gewenst!