Kerstslingers, Sneeuwmannen en Vuurpijlen!

  • december 25, 2013

Traditioneel organiseert DOS’46 in de Kerstvakantie een korfbaltoernooi voor de beide basisscholen van Nijeveen. Veel korfballers en niet-korfballers gaan de strijd aan. Dit jaar kon de organiserende jeugdcommissie zo’n 55 kinderen: van groep 2 (5-6 jaar) tot groep 8 (11-12 jaar) welkom heten.

Bekijk hier de foto’s van Herry Borrink.

Om 10.15 uur startten de deelnemers met hun wedstrijdjes mono-korfbal. Tussen de wedstrijden door was er gelegenheid om te springen op het luchtkussen (beschikbaar gesteld door: de Tamek Groep/Zwartsluis) en in de kantine van de sporthal was voldoende ranja en kerstspek. Onder aanmoediging van ouders én coaches streden de kinderen fanatiek om de punten. Na de reguliere wedstrijden werden er twee echte finalewedstrijden gespeeld om de uiteindelijke kampioenen te kunnen huldigen. Het team van de groepen 2 t/m 4: de KERSTSLINGERS: Marit Sok, Espen Winters, Maaike Huisman, Tycho Drogt en Maud Tissingh onder leiding  van Laura en Larissa konden als kampioenen een DOS’46-bidon in ontvangst nemen.

Bij de groepen 5-6 kwamen als winnaars uit de bus: de SNEEUWMANNEN met: Naomi Oppenhuis-Mandy Pruntel-Djurre Dedden-Twan de Boer en Mika Jonkers (coaches: Romy en Britt). De VUURPIJLEN waren het meest trefzeker en werden kampioen van de groepen 7-8. Spelers/sters van dit team: Iris Dorenbos, Simone Kisjes,  Mark Venema en Luc Hulzebosch. Zij werden begeleid door Mariska.

Rond 12.00 uur was het toernooi afgelopen en kregen alle deelnemers iets lekkers, aangeboden door AH/Havelte, mee naar huis. Mede door de hulp van onder andere de A- en B-jeugdleden, die de teams begeleidden en als scheidsrechters fungeerden, verliep het toernooi prima. Aan de wedstrijdtafel hielden de dames Vochteloo en Pruntel de stand bij: hartelijk dank allen!

Jeugdcommissie DOS’46