DOS’46 doet goede zaken

  • december 7, 2013

In een goed gevulde sporthal De Eendracht heeft DOS’46 laten zien dat de misstap van vorige week tegen KVA geen diepe sporen heeft nagelaten, de blessure van Sven Jonker daargelaten. Na een eerste helft die, met uitzondering van de laatste drie minuten, weinig reden gaf tot juichen (10-8 ruststand) maakten de Nijeveners dat in de tweede helft meer dan goed. Het stuurde SKF met een 26-17 nederlaag huiswaarts.

Wisselingen

Bij de formatie van trainer-coach Herman van Gunst was Maaike Steenbergen terug in de basis ten koste van Marieke Klaver. Sven Jonker moest noodgedwongen plaats nemen op de bank. Zijn vervanger was Marco Zegwaard, die een meer dan prima indruk achterliet vandaag. Door deze wisselingen verschoof Bastiaan Nijmeijer naar het andere vak zodat hij met Jelmer Jonker, Ryanne van Gunst en Nynke Sinnema de eerste verdediging vormde. De eerste aanval van de rood-zwarten werd daardoor gevormd door Noël van der Honig, Marco Zegwaard en de gezusters Anique en Maaike Steenbergen.

De start was voor SKF. De ploeg uit Veenendaal begon scherper aan de wedstrijd en zo stond er binnen vier minuten een 0-3 stand op het scorebord. DOS’46 deed er vervolgens bijna zeven minuten over om de stand weer gelijk te trekken: 3-3. Hierna werd er tot 7-6 door beide ploegen steeds om en om gescoord, waarbij de Nijeveners wel steeds de dans leidden. Vlak voor rust, er waren toen nog drie minuten te spelen, leek onze hoofdmacht uit z’n schulp te kruipen: het liep uit naar 9-6 maar liet SKF toch nog weer terugkomen tot de 10-8 ruststand.

Genadeklap

Na de pauze maakte DOS’46 meteen het verschil. Met mooie aanvallen, en een scherpe afronding in deze fase van met name Jelmer Jonker en Marco Zegwaard, liepen de Nijeveners in vijf minuten tijd uit naar een voorsprong van 15-8. Het bleek de genadeklap. SKF kwam het verschil niet meer te boven. Het bleef meescoren met DOS’46 maar dichterbij dan een verschil van zeven doelpunten kwamen de Veenendalers niet. En zo eindigde de wedstrijd tussen de nummers twee van de Hoofdklasse B in een ruime 26-17 overwinning voor DOS’46.

Topscorer aan Nijeveense zijde was, evenals vorige week, Jelmer Jonker. Met negen doelpunten nam hij de ploeg wederom op sleeptouw. DOS’46 lijkt dus klaar voor de confrontatie met koploper AW.DTV/e-senzaz.com, volgende week zaterdag in De Eendracht.

Doelpunten DOS’46:

Jelmer Jonker 9, Noël van der Honig 7 (2), Marco Zegwaard 4, Bastiaan Nijmeijer 3 (3), Maaike Steenbergen 2 en Anique Steenbergen 1.

Onder Albums vindt u zowel een foto– als een videoverslag van deze wedstrijd.
Klik hier voor de reportage van RTV Drenthe.