DOS'46 – AW.DTV/e-senzaz.com (22-26)

• december 7, 2013

In Nijeveen heeft DOS’46 de goede wedstrijd van vorige week tegen SKF geen goed vervolg kunnen geven. In sporthal De Eendracht moest het haar meerdere erkennen in het Amsterdamse AW.DTV/e-senzaz.com. In een wedstrijd die 50 minuten lang spannend was doordat het scorebord een miniem verschil tussen beide ploegen liet zien, hadden de hoofdstedelingen de langste adem: 22-26. Hiermee verstevigt AW.DTV/e-senzaz haar koppositie in de Hoofdklasse B en moeten de Nijeveners opnieuw puntverlies incasseren waardoor de achterstand op de koppositie nu drie punten bedraagt.

Rentree

Bij DOS’46 vierden zowel Loes Blacquière als Sven Jonker hun rentree in de basis na blessureleed. Dit betekende geen basisplaats voor Ryanne van Gunst en Marco Zegwaard. Trainer-coach Herman van Gunst had voor de volgende opstelling gekozen:
Aanval: Jelmer en Sven Jonker, Loes Blacquière en Nynke Sinnema.
Verdediging: Noël van der Honig, Bastiaan Nijmeijer, Anique en Maaike Steenbergen.

De openingsscore was voor de bezoekers. DOS’46 haakte aan in de persoon van Jelmer Jonker, maar daarna was het AW.DTV/e-senzaz.com dat tot 6-7 het heft in handen nam. Onze hoofdmacht haakte wederom aan en nam door de 8-7 van Noël van der Honig voor het eerst een voorsprong in de wedstrijd. Er waren op dat moment nog vijf minuten te spelen tot aan de rust. Na de gelijkmaker van de ploeg uit Noord-Holland bleef het tot de rust stuivertje wisselen met een 10-10 ruststand tot gevolg.

Gaatje

Het was AW.DTV/e-sensaz.com dat het scherpst uit de kleedkamer kwam: 10-12. Maar de Nijeveners gaven zich niet gewonnen en haakten wederom aan: 12-12. Tot tien minuten voor het einde van de wedstrijd gaven beide ploegen elkaar nooit meer dan 1 doelpunt toe. Er werd om en om gescoord en zo werd de stand van 17-17 bereikt. En dit was het moment waarop de Amsterdammers het beslissende gaatje wisten te slaan: 17-20. Een gaatje wat ons vlaggenschip helaas niet meer te boven kwam. Van Gunst probeerde door het inzetten van Marco Zegwaard voor Bastiaan Nijmeijer het tij nog te keren, maar het mocht niet meer baten. Met 22-26 verstevigden de Amsterdammers hun koppositie en zag DOS’46 de achterstand op deze koppositie oplopen naar drie punten.

Volgende week zaterdagavond spelen de Nijeveners hun laatste competitiewedstrijd van 2013 in Harderwijk tegen Unitas/Perspectief 1. Laatstgenoemde ploeg staat met twee punten op de zevende positie in de Hoofdklasse B.