DOS’46 verslikt zich in KVA

• december 1, 2013

Na drie overwinningen op rij mocht DOS’46, afgelopen zaterdag, in de Nieuwe Bankrashal in Amstelveen deze goede competitiestart een vervolg gaan geven tegen KVA. Een passend vervolg werd het echter niet. Met 28-24 keerden de Nijeveners puntloos huiswaarts, en blijven zo steken op 6 competitiepunten in de Hoofdklasse B.

Bij de rood-zwarte formatie van scheidend trainer-coach Herman van Gunst waren er opnieuw basisplaatsen voor Noel van der Honig, Bastiaan Nijmeijer, Ryanne van Gunst, Anique Steenbergen (eerste aanval), Jelmer Jonker, Sven Jonker, Marieke Klaver en Nynke Sinnema (eerste verdediging).

DOS’46 startte goed. Met name Jelmer Jonker had in deze wedstrijd het vizier op scherp staan, en mocht zich dan ook topscorer noemen aan Nijeveense zijde. Mede dankzij zijn scoringsdrift leidde DOS’46 in deze eerste fase van de wedstrijd de dans. Via tussenstanden van 1-4, 4-8 en 6-9 waren de eerste minuten duidelijk voor onze hoofdmacht. Op dat moment viel echter Sven Jonker geblesseerd uit (enkel). Marco Zegwaard kwam voor hem in de plaats, en DOS’46 moest zich even herpakken. KVA profiteerde zichtbaar en kwam op 10-10 lanszij en nam vlak voor rust de leiding zelfs over: via 11-10 stond er uiteindelijk een 16-15 ruststand op het scorebord.

In het begin van de tweede helft bleef het stuivertje wisselen. Op 20-23 leken de Nijeveners weer een klein gaatje te hebben geslagen. Toch gaf KVA zich niet gewonnen en kwam wederom langszij: 23-23. De promovendus in de Hoofdklasse B had uiteindelijk de langste adem en zo trokken de Amstelveners in de slotminuten de zege naar zich toe en lieten DOS’46 met een flinke kater achter: 28-24.

Komende zaterdag, 7 december, speelt DOS’46 om 20.00 uur thuis tegen SKF uit Veenendaal.