DOS’46 en Van Gunst na dit seizoen uit elkaar

  • november 27, 2013

Het bestuur van DOS’46 heeft besloten om het contract met hoofdtrainer Herman van Gunst na dit seizoen niet te verlengen. De technische leiding van de Nijeveense Hoofdklasser gaat voor volgend seizoen op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. DOS’46 en Van Gunst maken het seizoen in goede samenwerking af.

Als reden voor het besluit geeft het bestuur aan dat zij vindt dat het na drie seizoenen tijd is voor een andere aanpak. De technische leiding van de club benadrukt dat er op dit moment geen sprake is van een gebrek aan vertrouwen tussen bestuur en hoofdtrainer of tussen hoofdtrainer en spelersgroep. Het bestuur is van mening dat Herman van Gunst de afgelopen twee seizoenen uitstekend werk heeft verricht en is ervan overtuigd dat hij ook het lopende seizoen nog een belangrijke bijdrage kan leveren aan de opbouw van een nieuwe talentvolle topkorfbalselectie.

De Nijevener begon zijn vierde trainersperiode bij DOS’46 in het seizoen 2011-2012, toen hij met een sterk verjongde groep de lastige taak had om in de Korfbal League te blijven. DOS’46 degradeerde en slaagde er vorig seizoen net niet in om direct weer promotie naar het hoogste niveau af te dwingen. Momenteel is DOS’46 na drie wedstrijden in de zaalcompetitie ongeslagen en derhalve koploper in de Hoofdklasse B.