Gehavend DOS’46 boekt eenvoudige zege

  • november 24, 2013

Een gehavend DOS’46 heeft zaterdagavond een schijnbaar eenvoudige overwinning geboekt op medekoploper Groen Geel uit Wormer. De Nijeveners, die hun team op meerdere plekken noodgedwongen gewijzigd zagen, gaven de Noord-Hollanders geen schijn van kans en liepen na een ruststand van 9-5 uit naar een ruime 23-13 overwinning.

Gepuzzel
Trainer-coach Herman van Gunst had er voor aanvang van de wedstrijd al heel wat gepuzzel opzitten. Naast de knieblessure van Rosemiek Harrewijn kwamen er deze week ook blessures voor Loes Blacquière en Maaike Steenbergen bij. Dit resulteerde in basisplaatsen voor Anique Steenbergen, Ryanne van Gunst en Marieke Klaver. Laatstgenoemde maakte haar debuut in de hoofdmacht en voor alle dames geldt dat ze kunnen terugkijken op een goede wedstrijd. De opstelling die Van Gunst uit zijn hoge hoed toverde was de volgende:

Aanval: Noël van der Honig, Bastiaan Nijmeijer, Ryanne van Gunst en Anique Steenbergen.
Verdediging: Jelmer Jonker, Sven Jonker, Marieke Klaver en Nynke Sinnema.

Beide ploegen startten wat afwachtend en hierdoor bleven de eerste vijf minuten doelpuntloos. Het was Noël van der Honig die namens DOS’46 de score opende. Met een schitterende doorloopbal, afgerond met één hand, wist hij bij het publiek de handen op elkaar te krijgen. Niet veel later vertoonde Van der Honig hetzelfde kunstje: 2-0. Groen Geel kon tot 3-3 aanhaken bij DOS’46 maar daarna was al snel duidelijk dat DOS’46 de beste ploeg was deze avond. Via 7-3 liepen de Nijeveners uit naar een 9-5 ruststand.

Prachtige goals
Na de pauze bouwden de rood-zwarten hun opgebouwde voorsprong gestaag uit en lieten Groen Geel zo geen moment terugkomen in de wedstrijd. De Noord-Hollanders probeerden via een arsenaal aan wissels nog iets aan de stand te doen, maar veel haalde het niet uit. DOS’46 was oppermachtig en etaleerde dat met af en toe prachtige goals. Eén van die wonderschone doelpunten was de 11-5 van Jelmer Jonker: een doorloopbal in opsprong waardoor het publiek in een tamme Eendracht weer even op de banken kwam.

Vijf minuten voor tijd mocht Van der Honig plaatsmaken voor talent Marco Zegwaard, die z’n invalbeurt bekroond zag worden met een doelpunt. Zo liep DOS’46 steeds verder weg van de Wormers. Via tussenstanden van 14-5 en 19-10 eindigde de wedstrijd tussen deze twee koplopers in een klinkende overwinning voor de ploeg van Van Gunst: 23-13.

Doelpunten DOS’46
Bastiaan Nijmeijer 5 (1), Noël van der Honig 4, Jelmer Jonker 4, Sven Jonker 4 (4), Nynke Sinnema 3, Marieke Klaver 1, Ryanne van Gunst 1 en Marco Zegwaard 1.

Compilatie
Henk van Schie heeft weer een mooie compilatie gemaakt van deze wedstrijd. Voor deze beelden klikt u hier. RTV Drenthe sprak na afloop met Herman van Gunst en Jelmer Jonker. Klik hier voor deze geluidsfragmenten en het verslag. De foto’s van Henk Slagter staan hier.

KVA
DOS’46 neemt het zaterdagavond 30 november in Amstelveen op tegen KVA. Deze wedstrijd start  om 20.00 uur.