Voorbeschouwing DOS’46 – Groen Geel

  • november 20, 2013

Zaterdagavond 23 november a.s. speelt DOS’46 haar tweede thuiswedstrijd van dit zaalseizoen. Het ontvangt hierin medekoploper Groen Geel uit Wormer. Beide ploegen troffen elkaar vorig seizoen voor het laatst. Toen wist ons vlaggenschip beide confrontaties te winnen (15-22 en 24-14). Maar behaalde resultaten uit het verleden… Nieuwe ronde, nieuwe kansen… Ach, u kent het wel. Zaterdagavond, na afloop, dan weten we meer!

Groen Geel is de competitie overtuigend begonnen met twee winstpartijen van 25-18 op respectievelijk KVA en SKF. Het zou uitermate knap zijn wanneer de Noord-Hollanders opnieuw eenzelfde uitslag op het scorebord weten te krijgen. De ploeg van Frits Wip wordt echter, ondanks de koppositie, in de rol van underdog geplaatst getuige onderstaande tekst op hun website:

“Groen Geel 1 krijgt zaterdag een lastige tegenstander. In Nijeveen wacht D.O.S. ’46 ons op om te pogen ongeslagen te blijven. De Drenten hadden het in Wageningen niet gemakkelijk en pas in de laatste tien minuten konden zij het verschil maken. D.O.S. ’46 heeft een jonge ploeg met een ervaren oude rot, Herman van Gunst aan het roer. Het voordeel van zo vroeg al een mogelijke concurrent in een uitwedstrijd te treffen is het feit dat eventueel puntverlies thuis nog rechtgezet kan worden. Maar reken ik me nu rijk door Groen Geel in het rijtje kampioenskandidaten te plaatsen? Ik weet ook dat thuis of uit voor Groen Geel in het verleden nog al eens problematisch was. Maar ik laat me door een strijdbaar Eerste volgaarne verrassen.” (Jaap Oud)

Voor DOS’46 geldt dat het nog steeds op koers is voor de gedroomde plaats in de play-offs aan het eind van de competitie. Daar waar de ploeg twee weken geleden thuis over SCO heen walste, ging het vorig weekend in en tegen KV Wageningen en stuk moeilijker. Daar waar de rood-zwarten een gaatje leken te slaan, kwam KV Wageningen toch nog gevaarlijk dichtbij en nam het zelfs even de leidende rol in het scoreverloop over. Gelukkig had DOS’46 de langste adem en ging het er uiteindelijk met de overwinning vandoor. Vooraf tipte trainer-coach Herman van Gunst Groen Geel in ieder geval als één van de lastigste opponenten. En gezien de stand op de ranglijst staat er dus een boeiend schouwspel op het programma.

De wedstrijdsponsor van zaterdagavond is Handelsonderneming Veluwenkamp uit Hattem. Om 20.00 uur wordt de eerste bal gegooid, u bent van harte welkom!

Naast onze hoofdmacht spelen zaterdag nog vele andere DOS’46-ploegen een thuiswedstrijd in sporthal De Eendracht. Een overzicht:

11.45 uur: DOS’46 C1 – Dindoa C1

12.45 uur: DOS’46 B1 – Dindoa B1

13.45 uur: DOS’46 A2 – Drachten/Van der Wiel A1

15.15 uur: DOS’46 A1 – DVO A1

16.45 uur: DOS’46 3 – Rust Roest 2

18.15 uur: DOS’46 2 – DeetosSnel 3

20.00 uur: DOS’46 1 – Groen Geel 1