KV Wageningen – DOS'46 (29-33)

• november 10, 2013

DOS’46 heeft ook de tweede wedstrijd van het zaalseizoen winnend afgesloten. In Wageningen was de ploeg van Herman van Gunst na een spannende strijd met 29-33 te sterk voor KV Wageningen.

Nadat DOS’46 2 met 22-28 had gewonnen van Wageningen 2, startte de hoofdmacht van DOS’46 in de volgende opstelling:
Aanval: Bastiaan Nijmeijer, Noel van der Honig, Maaike Steenbergen en Anique Steenbergen
Verdediging: Sven Jonker, Jelmer Jonker, Nynke Sinnema en Loes Blacquière

Coach Herman van Gunst kon niet beschikken over Rosemiek Harrewijn, die in de thuiswedstrijd tegen SCO een knieblessure heeft opgelopen. Op haar plaats speelde Anique Steenbergen.

4-11 voorsprong
DOS’46 schoot uitstekend uit de startblokken. Uit een vrije bal van Maaike Steenbergen en een korte kans van Bastiaan Nijmeijer kwam het na drie minuten op 0-2, waarna het doordenderde.  DOS’46 scoorde over meerdere schijven en na ruim twintig minuten spelen hadden de roodzwarten een 4-11 voorsprong. Even leek het er dus op dat de Nijeveners opnieuw een makkelijke avond zouden hebben, maar niets bleek minder waar. Wageningen richtte zich nog voor rust op, waardoor de ploegen met een 10-15 ruststand de kleedkamers ingingen.

Na rust ging met name Rik Brouwer door waar hij in de eerste helft mee begonnen was: scoren. De ontketende topschutter leek – ondanks het verdedigende werk van Noel van der Honig – niet te kunnen missen en zijn fraaie afstandstreffers gaven het thuispubliek hernieuwde hoop. In het andere vak hadden Nynke Sinnema en Loes Blacquière hun handen vol aan hun tegenstandsters, die vol op de doorbraak speelden en daarmee veel goals en strafworpen creëerden. DOS’46 scoorde zelf over meerdere schijven mee – met nog twintig minuten te gaan hadden alle acht spelers gescoord -, maar kon niet voorkomen dat Wageningen met nog twaalf minuten op de klok voor het eerst een voorsprong nam (23-22).

Beslissende gaatje
DOS’46 boog, maar barstte niet. Bastiaan Nijmeijer zorgde van afstand voor 23-23, waarna Jelmer Jonker twee doorbraakacties beloond zag worden met twee strafworpen, die Sven Jonker feilloos benutte (23-25). Net als de 15-19 was ook de 25-28 van Noel van der Honig van ongekende schoonheid. Na een pass van Bastiaan Nijmeijer passeerde hij met bal en al de korf, waarna hij in de lucht de rust bewaarde en met een schitterende onehander de korf vond. In de laatste zeven minuten kwam Wageningen nog tweemaal op één punt verschil, maar op 28-29 sloeg DOS’46 via Maaike Steenbergen, Loes Blacquière en Jelmer Jonker het beslissende gaatje (28-31). Eindstand: 29-33.