DOS’46 begint met klinkende zege

• november 10, 2013

DOS’46 is de zaalcompetitie overtuigend begonnen. De ploeg van Herman van Gunst was in een heuse derby veel te sterk voor SCO uit Oldeholtpade. Bij rust gaf het scorebord de stand 17-7 aan, waarna de Nijeveners de score langzaam uitbouwden (eindstand 27-14).

De thuisploeg startte in de volgende opstelling:
Aanval: Bastiaan Nijmeijer, Noel van der Honig, Maaike Steenbergen, Rosemiek Harrewijn
Verdediging: Sven Jonker, Jelmer Jonker, Loes Blacquière, Nynke Sinnema

Maatje te groot
DOS’46, dat wordt gezien als een van de playoff-kandidaten, startte gretig. Na een 0-1 achterstand (Pascal Frieswijk) liepen de roodzwarten uit naar 7-2. DOS46 scoorde over meerdere schijven en liet het thuispubliek zien een maatje te groot te zijn voor de promovendus, die onder leiding staat van Hillebrand Diever. Tegenvaller voor de Stellingwervers was het vroege uitvallen van Marit van den Boogert, na een doelpuntrijke actie van Nynke Sinnema.

Bij 17-7 gingen beide ploegen de kleedkamer in en toen was uiteraard al duidelijk dat de punten in Nijeveen zouden blijven. In de tweede helft, waarin DOS’46 opnieuw veel beter was, moest Rosemiek Harrewijn zich na een val bij een aanvallende actie noodgedwongen laten vervangen door Anique Steenbergen. Het is nog onduidelijk wat de ernst van haar blessure is. Leuk detail: bij DOS’46 kwamen alle acht basisspelers minstens twee keer tot scoren.