Foto’s en aftermovie DOS’46 Openingstoernooi

  • augustus 28, 2022

DOS’46 kijkt terug op een zeer geslaagde editie van het DOS’46 Openingstoernooi, afgelopen zaterdag op sportpark Tussenboerslanden. Uitstekende weersomstandigheden en een toernooi vol strijd en plezier leverden een mooie dag op. Bij de C’s ging de winst naar SIOS/Jumbo Wolvega C1, bij de B’s was Leonidas/SCO/European Aerosols in de finale te sterk voor DOS’46 B1.

De schotchallenges werden gewonnen door DOS’46 C1 en B1. De individuele schotchallenges door Owen van  Leonidas/SCO C1 en Merel van Juventa B1. Naast DOS’46 waren de volgende verenigingen present met hun C1 en/of B1: AVO, DOS Kampen/Unique Waterontharders, Juventa, SCO/European Aerosols en SIOS/Jumbo Wolvega.

Foto’s
De foto’s van Herry Borrink vind je hier, die van Henk Slagter hier.

Aftermovie
Onderstaande aftermovie is gemaakt door Tim de Haas (Level Up Media).

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=dvPTYzx3-2o[/embedyt]

Meppeler Courant
Onderstaand verslag stond maandag 29 augustus in de Meppeler Courant.

DOS’46 is met openingstoernooi nieuwe traditie gestart
Op een zonovergoten sportpark Tussenboerslanden in Nijeveen beleefde korfbalvereniging DOS’46 zaterdag een geslaagde eerste editie van het DOS’46 Openingstoernooi. Ruim honderdvijftig jonge korfballers uit de regio gingen de strijd met elkaar aan.

Bij de C1-teams ging SIOS/Jumbo Wolvega er met de beker vandoor, bij de B1-teams toonde Leonidas/SCO/European Aerosols zich de sterkste. Tijdens beide toernooien verzorgde oud-international Casper Boom een schotchallenge, die in beide leeftijdscategorieën werd gewonnen door DOS’46.

“Het liep gesmeerd. Ik heb alleen maar blije gezichten gezien”, aldus Harm Jan Timmer, initiatiefnemer van het toernooi en sinds kort ook secretaris van de Korfbal Leaguevereniging. “Mooi om te zien hoeveel vrijwilligers zich hebben ingezet voor deze dag. Iedereen werkt en denkt mee. Zo heeft MEProductions belangeloos partytenten voor de teams beschikbaar gesteld en zo kan ik nog wel meer voorbeelden noemen waarom het voor ons een feest was om dit te organiseren.”

Toernooi na zware tegenslag
Het jeugdtoernooi viel voor DOS’46 in een periode, die gekenmerkt wordt door verdriet om het verlies van Cas Steenbergen. De 23-jarige speler overleed half augustus na een noodlottig ongeluk en een aansluitende korte, onzekere en heftige periode in het ziekenhuis. Voorzitter Haralt Lucas: “Cas combineerde plezier met presteren. Dat is waar we bij DOS’46 voor staan en wat we vandaag ook weer aan de korfbaljeugd uit de regio hebben willen overbrengen. Dankzij een gedreven organisatieteam en de hulp van veel vrijwilligers was dit een zeer geslaagde eerste editie, die zeker volgend seizoen een vervolg gaat krijgen.”

Zaterdag openingsweekend
Aankomende zaterdag 3 september organiseert DOS’46 een openingsweekend, voor leden van de vereniging. Deze dag bestaat uit een schottoernooi, de huldiging van landskampioen A1 en een presentatie en oefenwedstrijden van de A-selectie. Voorzitter Lucas: “Ook dat wordt een gezellige dag. Daarna gaan we vol goede moed de competitie in.”