Geen scheids, geen wedstrijd! #weekvandescheidsrechter

  • oktober 1, 2021

Sinds kort ben ik iedere week actief als bondsscheidsrechter voor DOS’46. Zowel binnen de vereniging als buiten de vereniging. In de jeugd heb ik zelf gekorfbald bij WSS en de laatste jaren ben ik via onze zoon met veel plezier weer de korfbalsport ingerold bij AVO in Assen. Eerst als coach en daarna als scheidsrechter, omdat ook daar de vraag naar scheidsrechters groot is.

Inmiddels heb ik velen van jullie al mogen ontmoeten op en rondom de velden bij DOS’46. Ik heb DOS’46 leren kennen als een warme vereniging met veel betrokken mensen. Een vereniging waar de juiste combinatie aanwezig is van de verbondenheid en tegelijkertijd een cultuur waar topsport en korfballen voor het plezier in de juiste balans samen gaan. Als gezin hebben we daarin de warme ontvangst van onze zoon Hielke, die in oktober 2020 voor DOS’46 is gaan korfballen, zeer gewaardeerd.

Deze week is het de week van de scheidsrechter. Ik kan jullie verzekeren: het fluiten van wedstrijden is echt leuk. Ik doe het met veel plezier. Samen korfbal mogelijk maken geeft mij veel voldoening en ik geniet erg van de wisselwerking met spelers en coaches. Rust, duidelijkheid, open communicatie en het op de juiste manier aanvoelen van de wedstrijd staan daarin voor mij voorop. Ik kan het iedereen dan ook aanbevelen om als scheidsrechter actief te worden op de velden. Wil je daar een keer over sparren, kom gerust naar mij toe.

Hartelijke groet,

Hans Warris