TOP/LITTA – DOS’46 (16-17)

  • januari 30, 2021

DOS’46 wint in spannend duel uit bij TOP/LITTA.

DOS’46 nam het in de derde speelronde van het seizoen op tegen TOP/LITTA uit Sassenheim. De ploeg uit Nijeveen begon furieus aan de wedstrijd en nam in het eerste kwartier brutaal een ruime voorsprong van 3-7. De thuisploeg kwam vlak voor de rust terug tot een 9-9, waarna het in de laatste paar minuten voor het eerst een voorsprong wist te nemen. Hierdoor ging DOS’46 met een achterstand de rust in 11-9.

DOS’46 wist na de rust weer aan te haken bij de Sassenheimers. De ploeg uit Nijeveen wist het TOP/LITTA erg moeilijk te maken in de aanval, waardoor de ploeg weinig tot scoren kon komen. Ook de Nijeveners kwamen moeilijk tot scoren, maar maakten na 15-15 wel het beslissende gaatje door een prachtige tip-in van Pascal Frieswijk 15-17. In de slotseconde kwam de thuisploeg nog tot 16-17, maar uiteindelijk wist de ploeg van Bouman en Wessel de punten mee naar Nijeveen te nemen.

Mart Vrielink en Amber van Doorn maakten beiden hun debuut in DOS’46 1. Vrielink kwam in het veld voor de geblesseerde Max Malestein en was direct trefzeker.

Scores DOS’46: Kim van Dalen 4, Leander Zwolle 3, Eline van Veldhuisen 2, Pascal Frieswijk 2, Max Malestein 2, Fardau de Boer, Kim Petersen, Melvin Frieswijk en Mart Vrielink allen 1.

De reserves van DOS’46 wisten helaas niet te winnen. Na een 15-8 ruststand wist de ploeg nog terug te komen tot 18-16, maar uiteindelijk werd er verloren met 24-17.

Mediaoverzicht:

Meppeler Courant: DOS’46 zorgt voor enorme verrassing met zege in Sassenheim

De Stentor: DOS’46 haalt dure bonuspunten binnen met overwinning bij TOP

RTV Drenthe: Veerkrachtig DOS’46 wint van TOP

Korfbal.nl: Recap#3