DOS’46 versterkt zich met Pascal Frieswijk

  • mei 31, 2019

Nijeveen – Pascal Frieswijk speelt volgend seizoen voor DOS’46. De 24-jarige korfballer maakt de overstap van Blauw-Wit in Amsterdam naar Nijeveen.

Frieswijk speelde van jongs af aan bij SCO in Oldeholtpade. Twee jaar geleden maakte hij de overstap naar Blauw-Wit (A). Samen met zijn zus Marloes reisde hij die periode op en neer van zijn woonplaats Wolvega naar Amsterdam.

‘Ik wilde sowieso weer in het noorden gaan spelen, lekker dichtbij huis,’ aldus Frieswijk. ‘Ik wilde nog één keer de uitdaging aangaan om mijn doel te bereiken. De keuze was: lekker met mijn vrienden ballen bij SCO of proberen belangrijk te zijn en een vaste waarde te worden voor DOS’46. Ik heb voor dat laatste gekozen. DOS’46 lijkt me een mooie club om voor te korfballen. We kwamen er al toen ik nog jong was. Een gezellige club met een mooie cultuur.’

Hoofdtrainer van DOS’46 Pascal Zegwaard geeft aan erg blij te zijn met de komst van Pascal Frieswijk. ‘Hij heeft inmiddels wat Korfbal League-wedstrijden in de benen bij Blauw-Wit. Daar heeft hij laten zien goed mee te kunnen op dat niveau en in al het reboundgeweld zijn mannetje te staan. Pascal moet druk gaan zetten op de heren van het eerste en de onderlinge concurrentie bij de mannen vergroten. Daarnaast brengt hij met zijn enorme drive en mentaliteit ook op dat vlak een impuls.’

Bron foto: Korfbal.nl