Wouter Neutel stapt over naar DOS’46

  • mei 17, 2019

Wouter Neutel speelt volgend seizoen voor DOS’46. De 21-jarige korfballer speelt nu nog voor ASVD in Dronten. Volgend jaar keert hij naar 4 jaar studie aan de agrarische hogeschool in Dronten terug naar het melkveebedrijf van zijn ouders in Hoogeveen.

Neutel begon zijn korfbalcarrière bij Thrianta in Hoogeveen. Hij doorliep daar alle jeugdteams, speelde meerdere jaren in Noord en bereikte uiteindelijk het eerste, dat destijds in de tweede klasse speelde. Op zijn zeventiende ging hij in Dronten studeren en stapte over naar ASVD. Daar speelde hij vier jaar in het eerste, op eerste klasse en overgangsklasse niveau.

Volgend jaar gaat hij werken in het bedrijf van zijn ouders combineren met een masteropleiding in Groningen. Blijven korfballen bij ASVD is hierdoor niet meer mogelijk. ‘Ook wil ik mijzelf graag blijven ontwikkelen en uitdagen in de sport en dat kan bij DOS’46,’ vertelt Wouter. ‘Bij DOS’46 is het clubgevoel sterk en het geeft een goed en warm gevoel om bij de vereniging te zijn. Ik verwacht dat de selectie volgend jaar meer kan bereiken en daar wil ik zelf graag hard aan meewerken.’

Edward Jonkman geeft namens DOS’46 aan blij te zijn met de komst van Wouter. ‘Wouter is een welkome aanvulling op onze selectie. Hij is jong, ambitieus en talentvol. We zijn blij dat hij voor DOS’46 heeft gekozen,’ aldus Jonkman.