DOS'46 – KCC/SO natural (22-19)

  • januari 13, 2019

DOS’46 heeft de stijgende lijn in de competitie doorgezet door voor de derde keer op rij te winnen. In Nijeveen werd KCC/SO natural in een matig duel met 22-19 verslagen.

DOS’46 startte in de vertrouwde basisopstelling:

Aanval: Fenna de Jong, Geertje Hoekstra, Jelmer Jonker en Leander Zwolle
Verdediging: Kim Petersen, Nienke Hintzbergen, Harjan Visscher en Max Malestein

Waar de thuisploeg normaal gesproken kan spreken over een vliegende start met veel goals, viel dat deze keer een beetje tegen. DOS’46 opende door een goal van Leander Zwolle de score, maar dit doelpunt werd vrij snel gepareerd door KCC/SO natural. Na de 2-1 van Harjan Visscher na 5 minuten korfballen kwam de ploeg van trainer Erik Wolsink nog eenmaal op gelijke hoogte bij 2-2. De thuisploeg nam vanaf dat moment de regie volledig in handen, door 5 goals op rij te maken en het verschil te bepalen. In deze fase kreeg Mark Behrens een gele kaart wegens het duwen van arbiter Stan de Groot. In de eerste helft hield DOS’46 de voorsprong rond de 5 punten verschil, wat resulteerde in de 12-7 ruststand. Opvallende rol in de eerste helft was er voor Leander Zwolle die maar liefst 5 velddoelpunten wist te maken.

De tweede helft leek een kopie van de eerste helft te worden, de rood-zwarte brigade van Pascal Zegwaard en Rick Wessel bleef het verschil houden tussen de 4 en 6 doelpunten verschil. Na 10 minuten in de tweede helft stond de thuisploeg op een 17-11 voorsprong en leek de wedstrijd wel gespeeld, echter binnen 2 minuten vond de ploeg uit Capelle aan den IJssel drie keer de korf en kwam het terug in de wedstrijd. In deze fase had een gehaast spelend DOS’46 moeite om de korf te vinden. KCC/SO natural haakte bij 19-17 volledig aan en de wedstrijd kon weer alle kanten op. Aanvoerder Jelmer Jonker dacht hier anders over en gooide persoonlijk de wedstrijd op slot door twee afstandstreffers te maken, waardoor het verschil weer op vier werd gebracht. Uiteindelijk werd er bij een 22-19 afgefloten voor het laatste fluitsignaal waardoor de 2 punten in Nijeveen blijven.

Een belangrijke zege voor de Nijeveners, die hiermee het gat naar de onderste plaatsen op zes punten hebben gebracht. Maar ook in de strijd om plaats 4 is dit voor DOS’46 een belangrijke zege. Het verschil met die plek is inmiddels nog maar 2 punten (afhankelijk van het resultaat van LDODK/Rinsma Modeplein)

Volgende week wacht er in Nijeveen weer een ware kraker, ”de derby van het noorden” staat op het programma wanneer DOS’46 thuis LDODK Rinsma Modeplein ontvangt. Op basis van de wedstrijd in Gorredijk lijkt dit vooraf weer een waar spektakel te worden, waarbij een winstpartij het seizoen ineens weer heel mooi kan worden.

 

Scores DOS’46: Jelmer Jonker 7, Leander Zwolle 5, Harjan Visscher 5, Max Malestein 3, Kim Petersen 1, Nienke Hintzbergen 1

De reserves van DOS’46 konden de overwinning net niet over de streep trekken. In een spannend duel maakte KCC/SO natural 2 in de laatste secondes de gelijkmaker, waardoor er slechts een punt overgehouden werd aan dit duel. Einduitslag 25-25.

Klik hier voor het wedstrijdverslag van de Meppeler Courant

Klik hier voor het wedstrijdverslag van RTV Drenthe

Klik hier voor het wedstrijdverslag van de Stentor

Klik hier voor de samenvatting van Korfbal.nl

 

Foto: RTV Drenthe