Groen Geel – DOS'46 (19-27)

  • mei 10, 2015

DOS’46 heeft op hemelvaartsdag in Wormer met ruime cijfers gewonnen van Groen Geel. In een wedstrijd die nimmer spannend was legden de Nijeveners van meet af aan hun wil op aan de kersverse degradant. Op de 19-27 eindstand viel dan ook niets af te dingen.

De rood-zwarte brigade van trainer/coach Daniel Hulzebosch en assistent Haralt Lucas startte in een ‘fantasie-opstelling’. Blessures bij de heren noopte het trainersduo tot deze beslissing want naast Sven Jonker hielden dit keer ook Harjan Visscher en Marco Zegwaard de blessurebank warm. Hierdoor waren er basisplaatsen ingeruimd voor (wederom) Bastiaan Nijmeijer, Jesse de Jong en Max Malestein. Met deze drie invallers en de vakwissel van Loes Blacquière en Nynke Sinnema was de ‘fantasie-opstelling’ geboren.

Jelmer Jonker begon in de eerste aanval met aan zijn zijde Max Malestein, Nynke Sinnema en Maaike Steenbergen. De eerste verdediging werd gevormd door Bastiaan Nijmeijer en Jesse de Jong samen met Geertje Hoekstra en Loes Blacquière.

Het eerste wapenfeit kwam van Jelmer Jonker die met twee goals de score opende, gevolgd door doelpunten van Loes Blacquière en Bastiaan Nijmeijer. Na deze 0-4 tussenstand wist ook Groen Geel de korf te vinden. In het vervolg van de eerste helft kwamen de Wormers tot drie keer toe op één punt van DOS’46 (3-4, 4-5 en 5-6) maar daar bleef het ook bij. De Nijeveners liepen daarna eenvoudig uit naar een 6-12 voorsprong bij rust. Het twaalfde Nijeveense doelpunt werd gemaakt door Marieke Klaver die vlak voor de pauze in het veld was gekomen voor de geblesseerde Maaike Steenbergen (enkel).

Na de thee bouwden de rood-zwarten de voorsprong verder uit door doelpunten van Loes Blacquière en Bastiaan Nijmeijer. Groen Geel stelde daar nog één goal tegenover waarna DOS’46 het verschil op tien bracht: 7-17. Hierna volgde een fase waarin de Wormers vier doelpunten op rij scoorden en zo weer een beetje dichter bij de Drenten kwamen: 11-17. Op 14-19 en 15-20 was het verschil tussen beide ploegen het kleinst maar in gevaar zijn de Nijeveners nooit geweest. Op 15-23 kwamen Fenna de Jong en Rick Wessel in het veld voor respectievelijk Nynke Sinnema en Jesse de Jong. Eerstgenoemde sierde haar invalbeurt nog op met een treffer, de vijfentwintigste voor DOS’46. Bij 19-27 volgde het eindsignaal van de goed leidende scheidsrechter Voskamp en kon DOS’46 weer twee wedstrijdpunten bijschrijven op het conto.

Doelpunten DOS’46

Jelmer Jonker 7 (1), Bastiaan Nijmeijer 6 (3), Loes Blacquière 4, Geertje Hoekstra 3, Marieke Klaver 2, Max Malestein 2, Fenna de Jong 1, Jesse de Jong 1 en Maaike Steenbergen 1.