DOS’46 volgend jaar wederom Hoofdklasser

• februari 23, 2014

Voor DOS’46 is de thuiswedstrijd tegen Unitas/Perspectief uitgelopen op een grote deceptie. Waar de ploeg van trainer-coach Herman van Gunst de voorbije weken goed op dreef was, was het zaterdagavond in eigen huis niet scherp in de afronding en liet het zich op alle fronten aftroeven door de bezoekers. Op de 21-26 eindstand viel dan ook niets af te dingen en zo zien de Nijeveners zichzelf ook volgend zaalseizoen acteren in de Hoofdklasse.

DOS’46 startte in de opstelling waarin het laatste weken succesvol was. Met als eerste aanval Noël van der Honig, Marco Zegwaard, Jiska Sinnema en Maaike Steenbergen en als eerste verdediging Jelmer Jonker, Sven Jonker, Loes Blacquière en Nynke Sinnema, ging het van start met als doel zicht te behouden op een eventuele kruisfinaleplek.

In een goed gevulde Eendracht was het eerste doelpunt echter voor de bezoekers. Het was oud-DOS’46 speler Roy van der Knaap die met een afstandsschot als eerste de korf wist te doorboren. Het bleek het begin van een avond waarin de thuisploeg constant achter de feiten aanliep. Unitas/Perspectief, gesteund door een fanatieke aanhang, leidde voortdurend de dans en het enige wat DOS’46 kon, was aanhaken. In de eerste helft liep het verschil niet verder op dan 3 doelpunten (9-12), waarna de thuisploeg vlak voor rust, door afstandstreffers van Maaike Steenbergen en Sven Jonker, toch nog iets terug kon doen: 11-12 ruststand.

Na rust deelden de bezoekers uit Harderwijk vrijwel direct de genadeklap uit. Er werd vier maal op rij gescoord (11-16) en dit gat kwam DOS’46 niet meer te boven. Van Gunst greep in door een dubbele wissel te plaatsen: Marcel Koelma en Jetze de Jong kwamen in het veld voor Noël van der Honig en Marco Zegwaard. Het gaf het aanvalsspel nieuw elan en de Nijeveense supporters nieuwe hoop. Beide heren wisten samen nog wel drie keer de korf te vinden (13-16, 15-18 en 17-21), maar Unitas/Perspectief bleef gewoon mee scoren waardoor het verschil nooit kleiner werd dan drie doelpunten. Ook de wissel van Ryanne van Gunst voor Loes Blacquière kon daar geen verandering in brengen en zodoende moest DOS’46 toezien dat Unitas/Perspectief er volledig verdiend met de winst vandoor ging en zichzelf hiermee veilig speelde in de strijd om degradatie. Voor de Nijeveners geldt dat hiermee het zicht op een eventuele plek in de play-offs definitief is verkeken. Met nog één zaalwedstrijd te gaan kan onze hoofdmacht zich daarna gaan richten op het vervolg van de veldcompetitie waar het degradatiespook om de hoek komt kijken.

Scores DOS’46:

Nynke Sinnema 5, Jelmer Jonker 5, Sven Jonker 3 (2), Marcel Koelma 2, Jiska Sinnema 2, Maaike Steenbergen 2, Jetze de Jong en Noël van der Honig 1 (1).

Op zaterdag 1 maart speelt DOS’46 om 20.00 uur in Amsterdam tegen de kampioen van Hoofdklasse B, AW.DTV/e-senzaz.com.