Update over de trainingen en wedstrijden voor (jeugd)leden – 3 december 2021

  • december 3, 2021

Ondertussen hebben we duidelijk wat de gevolgen zijn van de nieuwe maatregelen voor de wedstrijden en de trainingen. NOC-NSF en het KNKV hebben opgeroepen om zoveel als mogelijk te blijven sporten. Het KNKV heeft daarin geadviseerd om het wedstrijdprogramma zoveel als kan te blijven volgen. Vanuit DOS’46 hebben wij besloten om dit advies te volgen.

Concreet houdt dit in:

  • Wedstrijden:

Alle wedstrijden die na 17:00 uur in het schema gepland staan, worden door de KNKV uit het schema gehaald. Dit geldt ook voor de wedstrijden die om 17:00 uur nog niet klaar kunnen zijn.

De wedstrijden in de breedtekorfbal worden volgens het schema zoveel mogelijk doorgespeeld. De volgende teams van DOS’46 vallen hieronder: F1, F2, E4, E3, E2, E1, D2, D1, C2, B3, A4, A3 en 6.

Voor de teams in het wedstrijdkorfbal wordt er een nieuwe competitie opgestart. Dit betekent dat er nieuwe poules gemaakt gaan worden. Dit zal waarschijnlijk vanaf januari 2022 het geval zijn. Tot die tijd wordt er door het KNKV opgeroepen om het bestaande wedstrijdschema zoveel mogelijk te volgen, echter deze wedstrijden tellen niet meer mee en worden dus gespeeld als oefenwedstrijd. Binnen DOS’46 zijn dit de volgende teams: C1, B2, B1, A2, A1 en 3, 4 & 5.

De selectie valt onder topsport en hebben de uitzondering dat zij na 17:00 uur mogen trainen en wedstrijden spelen. Deze competitie kan dus “gewoon” doorgaan.

  • Trainingen:

Vanuit DOS’46 vinden wij het belangrijk dat er zoveel als mogelijk getraind kan worden. Voor de jeugdteams t/m de C’s is het gelukt om voor 17:00 uur te kunnen trainen. Voor de A, B en senioren teams zal er aangepast getraind moeten gaan worden, omdat trainen voor 17:00 uur niet haalbaar is. Wij adviseren aan elk team om in ieder geval 2 trainingen per week te doen. Op zaterdagmiddag en zondag is er de mogelijkheid om gebruik te maken van de Airdome. In overleg met de HJO zal er een trainingsschema gemaakt worden voor de zondag.

  • Belangrijk

Wij hebben gemerkt dat er veel trainers en spelers zijn die graag de wedstrijden willen blijven spelen. Wij willen jullie hier ook in stimuleren maar vanuit DOS’46 vinden wij het van belang dat dit ook veilig gebeurt. Deze inschatting zal gemaakt worden door de trainer in overleg met HJO en de TC/bestuur. Mocht een wedstrijd niet doorgaan, dan zal dit vanuit de trainer naar de leden / ouders gecommuniceerd worden.

 

Vragen kunnen gestuurd worden naar: juul.loijenga@dos46.nl

 

KID, HJO en Bestuur

Ander nieuws

Ga naar de bovenkant