DOS’46 – TOP/LITTA (20-26)

• maart 6, 2021

Het is DOS’46 niet gelukt om opnieuw punten te pakken tegen TOP/LITTA, waar het in de eerste helft van de competitie wel lukte om verrassend te winnen van de ploeg uit Sassenheim. In de Eendracht was het TOP die als sterkste uit de strijd kwam.

DOS’46 opende met Fardau de Boer de score. In de beginfase van de wedstrijd lukte het DOS’46 om het spel van TOP/LITTA bij te benen, maar TOP wist bij 6-8 het eerste gaatje te slaan. De bezoekers wisten voor rust de voorsprong nog uit te breiden naar vijf punten: 9-14.

DOS’46 kwam strijdlustig weer ten tonele in de tweede helft en opende wederom de score. Echter bleek de ploeg niet opgewassen tegen het sterke spel van TOP en konden de Nijeveners geen aansluiting meer vinden. TOP wist het verschil naar uiteindelijk zes punten te brengen. Eindstand: 20-26.

Voorafgaand aan de wedstrijd was al bekend dat DOS’46 de play-offs heeft gehaald, door een verliespartij van Dalto/Klaverblad Verzekeringen. In de komende twee weken zal DOS’46 met DVO/Accountor moeten uitvechten wie als derde eindigt in Poule B.

Scores DOS’46:
Mart Vrielink 4, Kim Petersen 3, Leander Zwolle 2, Amber van Doorn 2, Eline van Veldhuisen 2, Fardau de Boer 2, Pascal Frieswijk 2, Melvin Frieswijk, Thomas Visser, Vladimir Slot.

Ook deze week is de uitslag niet goed voorspeld. Het prijzengeld bedraagt daardoor nu 151,- euro.

Voorafgaand aan de strijd tussen de hoofdmachten was de wedstrijd DOS’46 2 – TOP/LITTA 2. Het reserve team uit Nijeveen zit in een goede flow, zij wonnen hun derde duel op rij: 25-21.

Mediasamenvatting:
De Stentor: DOS’46 speelt met hartstocht, maar kan de internationals van top niet afstoppen

Meppeler Courant: DOS’46 kan TOP/LITTA slechts eventjes bijbenen

RTV Drenthe: DOS’46 ondanks nederlaag toch zeker van play-offs

Korfbal.nl: Recap #8

Fotoreportage Herry Borrink: DOS’46 1 – TOP/LITTA 1, DOS’46 2 – TOP/LITTA 2

Fotoreportage Marco Spelten/Actiefotografie: DOS’46 1 – TOP/LITTA 1