DOS’46 B1 Nederlands Kampioen !

• maart 26, 2017

DOS’46 B1 is zaterdag 25 maart 2017 Nederlands Kampioen zaalkorfbal geworden! In Putten werd Dalto/BNApp.nl B1 met 19-20 verslagen. De tegenstander uit Driebergen leidde nagenoeg de gehele wedstrijd, maar in de slotfase was het de ploeg van Kelvin Borrink en Jelmer Jonker dat aan het langste eind trok en zich dit seizoen Nederlands Kampioen mag noemen.

De wedstrijd begon om 11:15 uur in een volle sporthal in Putten. DOS’46 wist de score te openen, in de tegenaanval maakte Dalto gelijk; 1-1. Dalto pakte het initiatief en het was DOS’46 dat telkens moest reageren. Na de 2-2 liep de ploeg in het geel/zwart uit naar 4-2. DOS’46 kon gelijk maken; 4-4. Halverwege de eerste helft was de stand 5-5. Bij DOS’46 stokte de productie en Dalto kon uitlopen naar 7-5. Via 7-6 liep Dalto uit naar een 10-6 voorsprong. Vlak voor rust kon DOS’46 nog iets terugdoen en beide ploegen zochten de kleedkamers op met een 10-7 ruststand in het voordeel van Dalto.

In de tweede helft werd het spel van DOS’46 beter, maar kon dit nog niet gelijk in doelpunten uitdrukken. Via 10-8 en 10-9 liep Dalto vervolgens weer uit naar 12-9. Het verschil bleef lange tijd zo rond de drie doelpunten in het voordeel van Dalto; 13-10, 15-12 en 16-13. Op 16-13 schoot Dalto voor de derde keer in de wedstrijd het verschil naar vier; 17-13. Halverwege de tweede helft moest het nu dus echt gaan gebeuren voor de Nijeveners. Het betere spel werd eindelijk beloond en DOS’46 kwam weer op één doelpunt van Dalto; 17-16. Dalto schrok wakker en maakte de 18-16 om het niet gelijk te laten worden. Met nog iets meer dan vijf minuten op de klok was de stand 19-18 in het nadeel van DOS’46. Een periode zonder doelpunten brak aan en met nog twee minuten te spelen kon DOS’46 met een ingestudeerde trucbal op gelijke hoogte komen, 19-19. Voor het eerst sinds de 5-5 stonden beide ploegen weer naast elkaar. Met 1:10 op de klok kwam DOS’46 B1 op 19-20, dit was pas de tweede voorsprong in de wedstrijd na de 0-1. Dalto kreeg nog een vrije bal maar deze poging strandde op de voorkant van de korf en werd vervolgens afgevangen door DOS’46. De ploeg had duidelijk geleerd van vorige week (toen werd de bal met 30 seconde op de klok nog verspeeld) en speelde de wedstrijd professioneel uit.

DOS’46 B1 heeft iets heel bijzonders neergezet, namelijk Nederlands Kampioen worden. Op het veld staat de ploeg nog ongeslagen bovenaan. Stilletjes heeft de ploeg al een nieuw doel voor ogen: ‘de dubbel’ pakken. Dit zal ongetwijfeld niet makkelijk worden, maar de eerste prijs is al binnen voor DOS’46 B1.