Jong Oranje pakt wereldtitel onder 23 jaar!

• juli 18, 2016

Jong Oranje heeft zaterdag de wereldtitel veroverd. Op het WK onder 23 jaar, in het Tsjechische Olomouc, werd Chinees Taipei na een moeizame start met 24-16 geklopt.

De start van de wedstrijd was moeizaam, maar na de eerste tien minuten speeltijd stond Jong Oranje met 9-6 voor tegen Chinees Taipei. Met DOS’46-spelers Harjan Visscher en Jelmer Jonker in de basis en Loes Blacquière op de bank eindigde de eerste helft in een 16-10 stand in het voordeel van Jong Oranje.

In de begin van de tweede helft waren de doelpunten aan beide kanten schaars. In totaal werd er in de eerste tien minuten vijf keer gescoord, waarbij Jong Oranje er eentje meer maakte dan Chinees Taipei. In de laatste tien minuten was er nog tijd om een aantal wisselspelers nog wat speeltijd te gunnen. Met een eindstand van 24-16 werd Chinees Taipei verslagen en pakte Jong Oranje te wereldtitel onder 23 jaar.