Geen Ziggo Dome voor DOS’46 A1

• april 10, 2016

Gisteren (zaterdag) stond een belangrijke wedstrijd op het programma voor onze A-junioren: de tweede kruisfinale. Deze wedstrijd werd gespeeld tegen Fortuna/Delta Logistiek in eigen hal. Helaas wisten de Fortunezen de wedstrijd naar zich toe te trekken waardoor zij volgende week de finale spelen in het Ziggo Dome en onze A-junioren niet. Eindstand: 22-24.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een indrukwekkende minuut stilte gehouden voor Harry Schiphorst.
De wedstrijd kwam moeilijk op gang en er waren weinig scores in het begin van de wedstrijd. Het waren met name de dames die Fortuna/Delta Logistiek op voorsprong brachten (0-4). Na 7 minuten spelen scoorde Julian Frieswijk de eerste goal voor DOS’46. De eerste helft was Fortuna/Delta Logistiek de bovenliggende partij. DOS’46 speelde een aantal goede aanvallen maar de ballen vielen niet, ze hadden het geluk niet mee. De ploegen gingen de kleedkamers in met een ruststand van 8-12.

Na rust werd Martijs van Schie vervangen voor Ramon Karsten, hij benutte zijn invalsbeurt goed. Fortuna/Delta Logistiek wist meteen de eerste aanval te scoren (8-13). DOS’46 had daar een antwoord op en scoorde vlak daarna, 9-13. Toch was het Fortuna/Delta Logistiek die meer doelpunten maakte en uitliep naar een score van 13-18. Maar DOS’46 liet merken dat ze het niet uit handen wilden geven. Er werd geknokt en hard gewerkt en beetje bij beetje kwamen ze terug. Vervolgens liep Fortuna/Delta Logistiek weer wat uit maar DOS’46 wist aansluiting te houden.

Met nog tien minuten op de klok en een stand van 20-22 was er weer sprake van een echte wedstrijd. Het publiek begon er in te geloven en Fortuna/Delta Logistiek had een mindere fase. Maar het lukte DOS’46 helaas niet om de stand gelijk te trekken. In de laatste minuut wist Kaj Raterman nog te scoren maar dit was meteen het laatste doelpunt van de wedstrijd, eindstand 22-24.

Helaas is het onze junioren niet gelukt om een plekje in de finale te bemachtigen maar ze mogen trots zijn op wat ze bereikt hebben.