Arbitrage

Arbitrage            Geen scheids geen wedstrijd

DOS’46 zet via vier pijlers in arbitrage binnen de vereniging: 1. Waardering, 2 Meer arbiters, 3. Communicatie en 4. Duurzame inbedding. Dat is nodig omdat wij als vereniging met ruim 20 wedstrijd spelende teams in zowel het breedtekorfbal als het wedstrijdkorfbal veel arbiters nodig hebben en moeten leveren. Via een raamwerk arbitrage wordt invulling gegeven aan de vier pijlers. Waardering voor deze vrijwilligers is zeker op zijn plaats. Waardering voor de scheidsrechters die onze thuiswedstrijden in het breedtekorfbal fluiten. Waardering voor de arbiters die op pad gaan naar andere verenigingen om daar wedstrijden te fluiten/beoordelen voor DOS’46 voor de rompregeling arbitrage. Deze arbiters zijn niet altijd zichtbaar, maar wel heel belangrijk.

Rompregeling arbitrage

Met ongeveer de helft van onze teams spelend in het wedstrijdkorfbal hebben wij een behoorlijke opgave in de rompregeling dit seizoen. Voor 226 wedstrijden (veld en zaal) moeten wij een arbiter leveren in het wedstrijdkorfbal. Dit staat gelijk aan een boete van € 6.723,50 en een sportieve sanctie van -19 punten. Halverwege het seizoen is de boete ‘verlaagd’ tot € 4.670,75 en de sanctie tot -13 punten. Dit betekent een uitdaging voor onze eigen arbiters. Daarom blijven wij zoeken naar samenwerking met andere verenigingen en individuele arbiters. En dat is met succes! Daarover binnenkort meer.
Vanuit DOS’46 zetten de volgende arbiters zich als scheidsrechter of beoordelaar in voor de rompregeling: Bram Kanning, Gerko Hofstra, Jaap Alkema, Jos Oostveen, Koos Flinkert, Niek Flinkert en Sven Bentum. Daarnaast mogen wij ook al enkele jaren rekenen op de inzet van Henk Vrieling (KORU) en Roel Bijl (Samen Een).

Bestanden

Klik hier voor een handout voor het fluiten van monokorfbal door de teams A/B
Klik hier voor het werkplan ARBITRAGE KV DOS’46